Vasemmisto sisään, Lex ja sitoutumattomuus ulos

TYYn hallitus vuodeksi 2009 on nyt valittu. Heti tämänvuotisten neuvotteluiden aluksi selvisi, että ryhmä Lex halutaan ajaa pois hallituksesta. Aluksi lexiläiset suljettiin kokonaan hallitusneuvotteluiden ulkopuolelle, mutta lopulta myös Lex pääsi keskustelupöytään. Muiden alkuperäinen linja kuitenkin piti, ja Lex jäi ilman hallituspaikkaa. TYY sai vuodeksi 2009 selkeästi poliittiseen vasemmistoon kallellaan olevan hallituksen.

Surullisinta asiassa on se, että Lexiä ja lääkiksen TYY Terveeksi -ryhmää lukuunottamatta muut ryhmät rikkoivat viime vuonna hyvin alkaneen sitoutumattomien ryhmien yhteistyön. Viimevuotisen vaalivoiton jälkeen sitoutumattomien ryhmien yhteistyöpyyntöjä Lexille kyllä sateli, kun piti varmistella oman ryhmän paikkaa hallituksessa ja edustajiston puheenjohtajistossa. Kaikki unohtui kuitenkin tänä vuonna — kiitos kaverit!

Takaiskusta huolimatta Lex sai kuitenkin edustajiaan TYYn ensi vuoden valiokuntiin. Edunvalvontavaliokuntaan valittiin itse asiassa kolme lexiläistä (Elina Ferm, Johanna Ojansuu ja Pirita Virtanen), ravintolavaliokuntaan kaksi (Vesa Vuorio ja Riku Äärimaa) ja kulttuurivaliokuntaan kaksi (Minna Juhola ja Hanna-Maria Seppä). Alayhdistysvaliokuntaan valittiin Ville Myllymäki, kansainväliseen valiokuntaan Michael Ristaniemi ja kehitysyhteistyövaliokuntaan Satu Airas. Turun ylioppilaslehden johtokuntaan valittiin Riku Äärimaa.

Näillä siis mennään TYYn viimeinen vuosi ennen yhdistymistä TuKYn kanssa. Ryhmä Lex tulee olemaan vahva oppositiovaikuttaja — sen lupaamme!

5 kommenttia artikkeliin ”Vasemmisto sisään, Lex ja sitoutumattomuus ulos

 1. Kannattaa myös vilkaista Turun ylioppilaslehden pääkirjoitusta, jossa hallituksen ulkopuolelle jääneitä ehdokkaita syytetään motivaation puutteesta.

  Lisäksi kirjoituksessa SITOUTUMATTOMAT Lex ja TYY Terveeksi nimetään oikeistolaisiksi ryhmiksi.

  Vaikkakin eräät sitoutumattomat ryhmät ovat selkeästi puolensa valinneet eivät Lex ja TYY Terveeksi ole sitä tehneet.

  TJEU:
  http://tyl.utu.fi//main/?p=1538/

 2. Haahahaha!

  NYT katkerat porvarit rahaa kehiin ja ENNEN KAIKKEA neuvottelutaitoja sisään, niin ehkä vaalitulos vielä muuttuu ja katkeruus helpottaa. Miksi eivät neuvottelijanne yrittäneet ottaa kontakteja? PS. Tuloksia on ennenkin muokattu jälkeenpäin, kysykää vaikka Zimbabwesta ja Valko-Venäjältä.
  Ensi vuonna sitten oppositiokoalitio TuKYn kanssa niin saatte taas ihanan voiton.

  Nämä olivat vaalit, arvon juristit, ja parhaat valittiin. Se on vain hyväksyttävä.

  If you cant stand the heat, stay out of the kitchen!

 3. TYY:n toiminta on pelleilyä – se on aina ollutkin sitä. TYY:lle nauretaan muualla. TYY:ssä jeesustellaan asialla jos toisellakin, korostetaan tasa-arvoa, mutta yhtä jäsenryhmää sorsitaan häikäilemättä. Kuinka tekopyhää, kuinka oksettavaa.

  Juuri tästä syystä TYY tekee itsestään niin vastenmielisen, että suurin osa jäsnistöstä ei halua olla ylioppilaspolitiikan kanssa missään tekemisissä. Jos ylioppilaskuntaan ei olisi pakko kuulua, TYY:llä olisi tuskin kovinkaan montaa jäsentä.

  Pistäkää kova kovaa vasten ja TYY:n ”parhaat” ansaitsemaan paikkansa. Toinen vaihtoehto olisi irtisanoutua koko touhusta. Jos vaalivoiton saavuttanut ryhmä kähmälöidään hallituksen ulkopuolelle, ei ole enää paljoa syytä äänestää edarivaaleissa.

  TYY on näyttänyt jälleen säälittävyytensä.

 4. Saitte mitä ansaitsittekin. Yksisilmäisiä yhdenasian järjestöjä ei pidä päästää hallitukseen. Yleensä nämä järjestöt ovat ehdottomasti keskittyneet valtaa saatuaan oman edun maksimoimiseen ja kaikessa muussa äänestetään tyhjää tai ei ilmaannuta paikalle ollenkaan.

  Vähän sama, jos Suomessa olisi Juristi- tai lääkäripuolue. Tai melkein onkin- siis Kokoomus.

 5. Ottamatta muuten kantaa ex-lexin kommenttiin toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi lukemaan hallituksen pöytäkirjoja tältä vuodelta. Eipä taida juuri löytyä tyhjiä ääniä.

  Puoluepoliittinen sitoutumattomuus tai sitoutuneisuus ei juuri aiheuta eroja siihen, äänestääkö henkilö. Siihen, äänestääkö hän jaata vai eitä, se varmasti voikin vaikuttaa.

  Jos ex-lexillä on käytännön esimerkki mainitsemastaan käyttäytymisestä, niin kerro toki tarkemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s