Edari 2/09 – Linjataan

Helmikuun edustajisto pidettiin keskiviikkona 25.2. Lexiä edustivat tällä kertaa Teemu, Satu, Antti T., Matias sekä vuorottain Pekka ja Eero. Mukana jännitti myös Katrin Puolakainen, joka oli ehdolla taloustoimikunnan jäseneksi. Ja onnihan suosi: Katrin edustaa nyt Matin ohella Ryhmä Lexiä kyseisessä elimessä. Suuret onnittelut siis Katrinille!

Muutoin kokouksessa keskityttiin lähinnä poliittisen linjapaperin (LiPa) uudistamisen lähetekeskusteluun. Ryhmä Lex haluaa, että uudessakin LiPassa keskityttäisiin ennen kaikkea opiskelijan perusedunvalvonnan linjaamiseen. Paljon muutoksia ja tarkennuksia tarvitaan toki yliopistolain uudistuksen ja muun kehityksen myötä, mutta Lexin mielestä nykyinenkin LiPa on toiminut hyvin.

Lexin puheenvuoroissa korostettiin erityisesti seuraavia asioita:

  • Opintoaikojen rajausta pitäisi käsitellä LiPassa, erityisesti opiskelijoiden oikeusturvan kannalta. Vaikka ensimmäiset rajaukset astuvat lähiaikoina voimaan, ei jatkoajan myöntämiselle vielä ole määritelty tarkkoja kriteereitä.
  • TYYn on edistettävä poikkitieteellisten ja yliopistojen välisten opintokokonaisuuksien synnyttämistä ja niiden kehittämistä. Hyviä esimerkkejä on saatu jo mm. yliopiston ja kauppakorkeakoulun yhteistyössä toteuttamissa liiketoimintaosaamisen ja kestävän kehityksen opintokokonaisuuksissa.
  • TYYn alayhdistysasemalle on luotava selkeät kriteerit. Nykyään uusia alayhdistyksiä hyväksytään usein ”fiilispohjalta”.

Keskustelussa nousivat esiin myös mm. valmennuskurssit, joihin erityisesti Vihreä lista haluaisi puuttua. Ryhmä Lexin mielestä on kuitenkin tärkeämpää pohtia nykyistä opiskelijavalintajärjestelmää, joka on syy siihen, että joillain aloilla valmennuskurssit ovat nousseet niin merkittävään rooliin. Lex halusi myös muistuttaa, että useiden ainejärjestöjen talous perustuu suurelta osin valmennuskurssitoimintaan eikä TYYn tarkoituksellisesti pitäisi vaikeuttaa niiden varainhankintaa. Lexiläisten mielestä on myös parempi, että ihmiset voivat valita yleishyödyllisen opiskelijayhdistyksen järjestämän kurssin puhtaasti kaupallisen toimijan sijaan.

Käydyn keskustelun pohjalta TYYn ja TuKY:n hallitukset muovaavat esityksen TYYn uudeksi poliittiseksi linjapaperiksi. Lopullisen hyväksynnän sille antaa kevään vaaleissa valittava uuden TYYn edustajisto.

…muistakaahan siis äänestää lexiläistä…

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on helmikuun kokouksessaan 25.2.2009 päättänyt:

  • myöntää eron Laura Tuunaselle Turun yliopiston hallituksen opiskelijajäsenen tehtävistä ja valita Turun yliopiston hallituksen varajäseneksi Jenni Pelkosen 31.1.2010 päättyvälle kaudelle;
  • myöntää eron Jenny Södermanille taloustoimikunnan jäsenen tehtävistä ja valita äänten mentyä vaalissa tasan arvalla taloustoimikunnan jäseneksi Katrin Puolakaisen;
  • merkitä tiedoksi keskustelun poliittisesta linjapaperista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s