Katteettomat lupaukset rikoslakiin

Turun yliopiston ja Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyvät ensi vuoden alussa. Uuden TYYn edustajistovaalien alla on hyvä hiukan tarkastella kulunutta edustajistokautta ja sitä, miten Lexin aiemmat vaalitavoitteet voivat. Ja tässä tulos:

Toimiva arki

Kokoa kuntosalille! Educariumin kuntosali on edelleen tuskastuttavan pieni. Onneksi tosin Lexin liikuntatoimikunta tarjoaa ilojaan aktiivisesti esimerkiksi viikoittaisen lenkkipiirin merkeissä.

Jonot kuriin ruokaloissa! Unica on uudistanut ravintoloitaan määrätietoisesti, mutta valitettavasti keskipäivällä jonot edelleen venyvät tukalan pitkiksi. Ehkä juuri alkanu happy hour -kokeilu helpottaa tilannetta? Visa Electron toimii jo maksuvälineenä, mutta valitettavasti Lyyra ei vieläkään. Sitä odotellessa…

Kirjastomaksut kortille! Suurimmissa kirjastoissa voi nykyään maksaa sakkomaksut ja kopiokortit pankkikortilla, mikäli kolikot ovat unohtuneet kotiin. Tosin myös sakkojen määrä lienee vähentynyt nyt, kun kaikki yliopiston kirjastot varoittavat erääntyvistä lainoista maililla ennen sakkojen rapsahtamista.

Ekologinen kampus

Sanoista tekoihin ympäristöasioissa! Varaedustajille ei vuoden alusta lähtien ole enää lähtetty omaa esityslistaa postitse, vaan se kolahtaa nykyään mailin kautta. Liitteetkin löytyvät nykyään sähköisinä netistä. Edistystä siis tapahtuu.

Elämä Calonian ulkopuolella

Alayhdistyksille arvostusta! Vuonna 2008 TYY osoitti jälleen arvostavansa alayhdistysten tärkeää työtä myöntämällä toiminta-avustusta kaikille sitä ajallaan hakeneille — siis myös Lexille. Jotta vuoden 2007 avustusfarssin kaltaiset rimanalitukset jatkossa vältettäisiin, alkoi alayhdistysvaliokunta kehittää entistä läpinäkyvämpää ja tasapuolisempaa avustusjärjestelmää.

TYY jäsenistöä varten, ei toisinpäin! Opiskelijakortilla saa vihdoin etuja muualtakin kuin VR:ltä. Lyyran nettisivuilla (www.lyyra.fi) löytyy yli 1000 etua, joista noin 70 pelkästään Turusta.

Voimme olla tyytyväisiä — olemme pyrkineet tekemään sen, minkä lupasimme, ja usein olemme onnistuneetkin. Saavutetut tavoitteet eivät toki ole yksin Lexin ansiota, mutta edustajamme ovat olleet ennen näkymättömän aktiivisesti mukana puhaltamassa opiskelijoiden yhteiseen hiileen. Paljon on siis saatu aikaan, mutta paljon on vielä tekemttäkin! Siispä…

…lähde ehdolle!

Uuden TYYn edustajistovaalit käydään maalis-huhtikuun vaihteessa. Lienee sanomattakin selvää, että jokaisen oikkarin (ja toki muidenkin opiskelijoiden) kannattaa turvata selustansa äänestämällä Lexin ehdokasta.

Ryhmä Lex on poliittisesti sitoutumaton, oikeustieteen opiskelijoiden oma edustajistoryhmä. Me ajamme TYYssä ennen kaikkea tavallisen riviopiskelijan etua.

Lex tarvitsee siis ennen muuta äänesi!

(Artikkeli on julkaistu alunperin Lexpressissä 1/2009.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s