Edari 4/2009

Edustajiston huhtikuun kokoukseen tuotiin lähetekeskusteluun TYYn talousstrategia ja kielistrategia. Varsinaiset päätökset tehdään toukokuun edarissa. Tämän kertaiset Lexin edarisankarit olivat Eero ja Satu ynnä Antit Toponen ja Vaaja.

Talousstrategian osalta keskustelua herätti erityisesti TYYn arvojen asema taloudessa: tulisiko talousstrategian keskittyä puhtaasti taloudellisiin näkökulmiin vai tuoda esiin myös esim. eettisyyteen liittyviä painotuksia. Strategiapaperin yhteydessä arvioitiin myös taloustoimikunnan laatimaa keskipitkän aikavälin taloussuunnitelmaa ja mm. TuKY:n kanssa yhdistymisen vaikutuksia talouden suunnitteluun.

Illan toisena pääasiakohtana oli kielistrategian lähetekeskustelu, joka kirvoitti hyviä höyryjä arvon edustajistosta. Kielistrategialla pyritään parantamaan suomenkieltä osaamattomien opiskelijoiden asemaa ja osallistumista ylioppilaskuntayhteisössä sekä paikkaamaan osaltaan sitä, että he nykyisellään saavat jäsenmaksulleen vähemmän vastinetta kuin suomenkieliset. Lexin ryhmä pyrki mm. kiinnittämään huomiota kielistrategian kokonaiskustannusvaikutuksiin, sillä varsinaisen dokumenttien käännöstyön lisäksi se edellyttää lisätyöpanosta niin henkilöstöltä kuin luottamustoimijoilta – eivätkä työntekijöiden työtunnit ole ilmaisia, lisätyö on jostain muualta pois. Tunteet leiskuivat niin oikeusturva- kuin yhdenvertaisuuskysymyksistä, mutta eiköhän kielistrategiatoimikunta saanut eväitä strategian jatkovalmistelulle!

(Edariraportin kirjoitteli tällä kertaa Satu.)

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on huhtikuun kokouksessaan 22.4.2009 päättänyt:

  • merkitä tiedoksi lähetekeskustelun talousstrategiasta;
  • merkitä tiedoksi lähetekeskustelun kielistrategiasta;
  • merkitä tiedoksi Turun ylioppilaslehden muuttuneen mainosmyyntitilanteen ja siitä johtuvan ilmestymiskertojen vähentymisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s