Onnittelut uusille oikkareille

Mitä suurimmat onnittelut Ryhmä Lexin puolesta kaikille 123 uudelle turkulaiselle oikeustieteen opiskelijalle! Kevään luku-urakka on nyt ohi ja voit todellakin olla ylpeä saavutuksestasi!

Nähdään syksyllä Calonian käytävillä!

*****

Mistä maksoit 89 euroa?

Jokaisen Turun yliopistossa opiskelevan perustutkinto-opiskelijan (eli juuri sellaisen kuin sinä olet) on vuosittain maksettava Turun yliopiston ylioppilaskunnan eli TYYn jäsenmaksu. It’s the law. Itse asiassa koko summa ei mene TYYlle, vaan 40 euroa menee suoraan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle eli YTHS:lle, jonka kautta maksetaan sinun yliopistoaikaiset terveydenhoitopalvelusi. Loppu menee TYYlle.

Mitä sinä tällä rahalla sitten saat? Konkreettisin esimerkki eduista on Lyyra-opiskelijakortti, jolla osoitat olevasi opiskelija niin opiskelijaravintoloissa kuin busseissakin. Se toimii myös kirjastokorttina yliopistolla. Lyyra pitää tilata erikseen netistä (www.lyyra.fi) ja se maksaa 15 euroa.

Muita TYYn tarjoamia etuja ovat mm. lukuvuosikalenteri, TYYn kirjasto, jäsenten vuokrattavissa oleva saunatila sekä kahden viikon välein ilmestyvä Turun ylioppilaslehti eli Tylkkäri. Lisäksi TYYn jäsenille on tarjolla vippikassa ja lakimiehen neuvontapalvelut. TYYn jäsenet saavat myös yhteistyöyritysten tarjoamia etuja mm. pankkipalveluista, vakuutuksista ja autovuokrista.

Ehkä tärkeimpänä TYYn tuottamana etuna on kuitenkin opiskelijoiden edunvalvonta. TYY toimii aktiivisessa yhteistyössä Turun yliopiston kanssa ja valitsee mm. opiskelijajäsenet yliopiston toimielimiin. TYY pyrkii vaikuttamaan myös Turun kaupunkiin opiskelijoiden eduksi. Valtakunnallisesti TYY vaikuttaa SYL:n eli Suomen ylioppilaskuntien liiton jäsenenä.

Ylioppilaskunnan jäsenyydestä perittävä maksu palautuu siis pääosin opiskelijoille TYYn tuottamien palvelujen muodossa sekä toiminta- ja projektiavustuksina alayhdistyksille, joihin myös Lex kuuluu.

TYYn päivittäistä toimintaa pyörittävät sihteeristö ja vuosittain vaihtuva hallitus. Ylintä päätösvaltaa käyttää edustajisto, johon kuuluu 41 vaaleilla valittavaa jäsentä. Lexiläisten etuja kesän myötä aloittavassa uudessa edustajistossa ajaa Ryhmä Lex, johon kuuluu neljä edustajaa. Ryhmä Lex on poliittisesti sitoutumaton ja ajaa edustajistossa kaikkien opiskelijoiden (ja ennen kaikkea lexiläisten) etua puoluekirjaan tai -kirjattomuuteen katsomatta.

TYYssä on myös seitsemän valiokuntaa, jotka toimivat yhdyssiteenä jäsenistön ja TYYn toimiston väen välillä. Valiokuntien toimintaan voi kuka tahansa TYYn jäsen osallistua, sillä niiden kokoukset ovat täysin avoimia. Jos siis sinua kiinnostaa esimerkiksi ympäristö-, kulttuuri- tai kansainväliset asiat, ota yhteyttä Lexin ryhmäpuheenjohtajaan, joka antaa mielellään lisätietoa valiokunnista.

Me Ryhmä Lexin edustajistoryhmän jäsenet edustamme juuri Teitä, arvon oikeustieteen ylioppilaat. Näin ollen toivon, ettette epäröi tulla kertomaan meille, miten asiat voisi hoitaa paremmin tai mikä ylioppilaskunnan tai esimerkiksi opiskelijaravintoloiden toiminnassa risoo. Meidän tehtävämme on pyrkiä vaikuttamaan teidän puolestanne!

Lisätietoa TYYstä saat osoitteesta http://www.tyy.fi/ ja Ryhmä Lexistä osoitteesta https://lexed.wordpress.com/. Aina voit tulla myös nykimään allekirjoittanutta hihasta. Lupaan olla purematta!

Mitä mainiointa fuksisyksyä tiedekunnassa, Lexissä ja TYY:ssä toivottaen

Teemu Oksanen
Edustajistoryhmä Lexin ryhmäpuheenjohtaja
teemu.oksanen (ät) utu.fi, p. 0400 455 745

Kirjoitus on julkaistu alunperin Oikeustieteen Opiskelijan ABC-kirjassa 2009.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s