Uusi edari 2/2009

TYYn uusi edustajisto kokoontui syyskuun kokoukseen tiistaina 29.9. Ryhmä Lexiä edustamassa olivat tällä kertaa Fonzie, Juho, Masse ja Minna. Vaikka esityslistalla asiaa oli jälleen paljon, kokous oli kahden tunnin mittaisena historiallisen lyhyt  – liekö moista tapahtunut ikinä aikaisemmin.

Kirjastotyöryhmän selvitys oli jälleen vahvasti esillä jokaisen edustajistoryhmän pitäessä ryhmäpuheenvuoronsa asiasta. Mielipiteitä esitettiin puolesta ja vastaan, ja asia jätettiin kypsymään päätöksentekoa varten. Lex painotti keskustelussa edelleen kustannusten suhteettomuutta verrattuna kirjaston käyttöasteeseen ja käyttäjämäärään, sillä nykyisessä tilanteessa kirjasto ei palvele koko jäsenistön etua. Ryhmäpuheenvuorossa tuotiin esille mahdollisuus kohdistaa kirjastotoimintaan vuosittain varatut rahat esimerkiksi edunvalvontatyöhön. Tästä hyötyisivät tasapuolisesti kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, jotka joka tapauksessa joutuvat kirjaston kuluista osana jäsenmaksua maksamaan.

Edustajisto hyväksyi uudelle ylioppilaskunnalle liudan ohjesääntöjä sekä hallituksen työjärjestyksen. Valiokuntaohjesääntöön sisällytettiin Lexin esityksestä lisäys, jonka mukaan hallituksen on, ennen kuin se tekee päätöksen valiokunnan jäsenen erottamisesta, varattava erottamisuhan alla olevalle henkilölle tilaisuus tulla kuulluksi. Vaalijärjestys siirrettiin valmisteltavaksi kokouksessa perustetulle sääntötoimikunnalle, joka lisäksi valmistelee tarvittavat muutokset ylioppilaskunnan sääntöihin. Lexin edustajaksi toimikuntaan nimitettiin Teemu.

(Edariraportin kirjaili tälläkin kertaa Minna.)

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on syyskuun kokouksessaan 29.9.2009 päättänyt:

  • merkitä tiedoksi kirjastoselvitystoimikunnan raportin
  • asettaa sääntötyöryhmän ja valita sen jäseniksi Aki Halosen (pj), Topi Artukan, Eva-Liisa Raekallion, Sara Valannon, Ari-Matti Näätäsen, Jussi Jokisen, Viivi Haonperän ja Teemu Oksasen
  • valita Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajaksi YTHS:n valtuuskuntaan sosiaalipoliittinen sihteeri Minttu Naarmisen
  • hyväksyä hallituksen työjärjestyksen
  • hyväksyä henkilöstöohjesäännön
  • hyväksyä matkustusohjesäännön
  • hyväksyä ohjesäännön tunnuksista ja huomionosoituksista
  • hyväksyä talousohjesäännön
  • hyväksyä Turun ylioppilaslehden ohjesäännön
  • hyväksyä valiokuntaohjesäännön

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s