Nykyisen TYYn tilinpäätös

Oheinen Lexpressin edaripalstan juttu jäi joulukuussa lisäämättä blogiin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan…

Kaikki hyvä loppuu aikanaan — niin myös nykymuotoisen Turun yliopiston ylioppilaskunnan tarina. Mutta loppu voi tarkoittaa myös uuden alkua: uuden yliopistolain voimaantulon myötä vuodenvaihteessa starttaa uusi ja uljaampi TYY kera kyltereiden.

Turussa uuden ylioppilaskunnan synnyttäminen on käynyt huomattavan hyvässä hengessä. Vaikka syksy on ollut monelle TYY-toimijalle rankka, on yhteishenki pitänyt tunnelman useimmiten varsin korkealla. Lähes kaikista keskeisistä asioista on päästy sopuun, eikä edarin ole tarvinnut tapella yhdistymisen lähtökohdista. Toista se on kuulemma ollut Aalto-yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskuntien synnytysklinikoilla.

Nollaseiska vai ei-nollaseiska?

Yhdistymisvalmistelujen sijaan uutta edustajistoa on syksyn aikana puhuttanut TYYn sekä Suomen Ylioppilaskuntien Liiton tuleva poliittinen linja. Mikä on TYYn kanta koulutuksen maksullisuuteen? Pitääkö TYYn maksaa kehitysyhteistyöhön 0,7 % budjetistaan? Pitäisikö ylioppilasliikkeen ottaa kantaa maahanmuutto- tai veropolitiikkaan? Pitäisikö Unican ravintoloissa tarjota ainoastaan Reilun kaupan kahvia?

Ryhmä Lexin edustajien mielestä ylioppilasliikkeen pitäisi pysyä lestissään. Ylioppilaskunnat on luotu ennen kaikkea yliopisto-opiskelijoiden edunvalvojiksi ja palvelujen tuottajiksi. Ylioppilaskuntien yhteiskunnallinen vaikuttaminen pitäisi rajoittua opiskeluun ja opiskelijan arkeen liittyviin kysymyksiin. Kehitysyhteistyötä tai ilmastovaikuttamista varten Suomesta löytyy useita muita, pätevämpiä kansalaisjärjestöjä.

Tässä vaiheessa lienee syytä huomatuttaa, ettei yllä oleva varmasti edusta kuitenkaan kaikkien lexiläisten mielipidettä. Enemmistön mielipidettä se kuitenkin kokemukseni mukaan vastaa. Mikäli olet kuitenkin eri mieltä allekirjoittaneen tai muiden Ryhmä Lexin edustajien kanssa, tule joskus juttelemaan tai kommentoi kirjoituksia Ryhmä Lexin blogissa. Keskustelu myös Ryhmä Lexin linjasta on aina tervetullutta!

Lopussa kiitos seisoo

Vuoden ja edustajistokauden loppuessa on jälleen syytä kiittää kaikkia Ryhmä Lexin edustajia, jotka ovat ajaneet oikeustieteilijän asiaa TYYn eri elimissä. Oletpa edustanut ryhmäämme sitten edustajistossa tai jossain valiokunnassa taikka ollut vain Ryhmä Lexin ehdokkaana: Suuri kiitos tekemästästi tärkeästä työstä!

Haluan ryhmämme puolesta kiittää myös kaikkien muiden edustajistoryhmien edustajia hyvästä yhteistyöstä kuluneella kaudella. Samalla toivon, että jatkossa yhteistyö vielä paranee entisestään. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin: Asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Teemu Oksanen
ryhmäpuheenjohtaja
Edustajistoryhmä Lex

(Artikkeli on julkaistu LexPressissä 4/2009.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s