Syyskuun ylimääräisen kokouksen satoa

Syyskuun ylimääräinen edustajiston kokous istuttiin tutussa Turku-salissa 8.9. Esityslistalle oli päätynyt yliopiston tutkintolautakunnan opiskelijajäsenten valinta, keskustelu ylioppilastalojen remontista sekä TYYn edustajien nimeäminen Ylioppilastalojen rakennustoimintaan. Esityslistan vaatimattomasta pituudesta huolimatta keskustelua käytiin useamman tunnin verran. Lexiläisten puolesta ääntä pitivät Antti V., Markus, Matti ja Tuomas.

Tutkintolautakuntaan oli jaossa paikat kahdella varsinaiselle edustajalle sekä heidän varajäsenilleen. Mielenkiintoiseksi valinnan teki se, ettei edellisenä päivänä kokoustanut valintatoimikunta ollut päässyt yksimielisyyteen valittavista henkilöistä. Ongelman ydin oli hakukuulutuksen muotoilussa. ”Aiempi kokemus tutkintolautakunnassa toimimisesta ja opintosuoritusten arvostelusta katsotaan eduksi. Valinnassa kiinnitetään huomiota yliopiston tiedekuntien ja muiden yksiköiden sekä sukupuolten laajapohjaiseen edustavuuteen”, sanotaan paperissa.

Tästä nähdään, että valinnassa tullaan kiinnittämään huomiota kolmeen (3) kriteeriin. Toisaalta mistään ei ilmene, että jollekin kriteerille tulisi antaa toista suurempi painoarvo tai että jokin kriteeri olisi toista hierarkisesti korkeammassa asemassa.

Edustajiston valitsemat edustajat olivat kaikki miehiä, joista kolme tulee yhteiskuntatieteellisestä ja yksi oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Totetuuko tässä valinnassa parhaalla mahdollisella tavalla edellä mainitut kriteerit, kun hakijoiden joukossa oli myös naisia? Sen jokainen päättäköön itse. Valitut henkilöt olivat toki kaikista kokeneimmat tehtävää silmällä pitäen. Heillä on myös kaikki edellytykset pestin hoitamiseen, siitä ei ole kysymys.

Problematiikkaa aiheuttaa hakukuulutuksessa mainittujen kahden muun kriteerin ohittaminen. Totta kai aiempaan kokemukseen on kiinnitettävä huomiota, mutta se ei voi olla ainoa määrittävä tekijä, jos huomioon tulisi ottaa myös muita seikkoja.

Keskustelu ja selkeän ohjeistuksen luominen lienevät paikallaan.

Tämän jälkeen jokainen ryhmä sai pitää puheenvuoron tulevaa yo-talojen remonttia silmällä pitäen. Ryhmä Lex piti järkevinä niitä tulevaisuuden skenaarioita, joissa vetovastuuta remontista ei sysätä TYYlle, vaan organisointi ja vastuu pysyvät TYS:llä, jolla on siihen parhaat edellytykset. Rahankäyttöä tällaiseen projektiin ryhmämme pitää sinällään kannatettavana, joskin on pidettävä huolta, että remontoiduissa tiloissa saadaan olla riittävän pitkään. Mielessä on myös pidettävä kohtuullinen vuokrataso, jotta tilat voivat jatkossakin palvella mahdollisimman montaa alayhdistystä.

Illan seuraavassa henkilövalinnassa päästiin helpommalla, ja rakennustoimikunnassa ylioppilaskunnan etua valvovat jatkossa Elias Laitinen ja Toni Eklund.

Syyskuun seuraavaa kokousta odotellessa,

Tuomas Fonselius
Ryhmäpuheenjohtaja
Edustajistoryhmä Lex

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Edustajiston syyskuun ylimääräisen kokouksen päätösluettelo

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on syyskuun ylimääräisessä
kokouksessaan 8.9.2010 päättänyt:

– nimetä Turun yliopiston tutkintolautakuntaan ajalle 1.8.2010-31.7.2012
Tero Suoniemen, jolle henkilökohtaiseksi varajäseneksi Saku Lehtisen,
sekä Joel Uusi-Oukarin, jolle henkilökohtaiseksi varajäseneksi Lauri
Östmanin.
– merkitä tiedoksi keskustelun ylioppilastalojen remontista.
– valita Ylioppilastalojen rakennustoimikuntaan Toni Eklundin ja Elias
Laitisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s