Marraskuun kokous

Marraskuun asiapitoisemman kokouksen esityslistalle oli kasattu ensi vuotta silmällä pitäen monta tärkeää asiaa: toimintasuunnitelma vuodeksi 2011, talousarvio vuodeksi 2011, jäsenmaksun määrääminen seuraavalle lukuvuodelle sekä valiokuntien valitseminen. Kokouksessa päätettiin myös Seta ry:n kannatusjäseneksi liittymisestä sekä TYYn siipisoihtukokardin markkinoinnista opiskelijoille. Lisäksi hyväksyttiin ennätysmäärä ponsia. Lexiläisiä tässä kokouksessa edustivat Pekka, Vesa, Matti ja Tuomas.

Ryhmä Lexin edellisessä kokouksessa nostamat seikat, varainkeruukampanjaan osallistuminen ja aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen, oli molemmat hyväksytty lopullisen toimintasuunnitelman pohjaan. Suurimman keskustelun nostatti TYYn kirjaston, Tylkkärin sekä Kinokoplan osuudet tosussa. Ryhmä Lex muutaman muun ryhmän tavoin esitti, että näistä kohdista kuvaileva osuus tulisi tiputtaa pois ja keskittyä sen sijaan tosiasiallisiin toimenpiteisiin, joita tullaan toteuttamaan. Tähän ei edustajiston tahto kuitenkaan taipunut, vaan pohja pysyi entisellään. Kokouksen lopuksi edustajisto kuitenkin hyväksyi toivomusponnen, jossa toivottiin, ettei tulevaisuuden toimintasuunnitelmissa näissä kohdissa ole muuta kuin konkreettisia toimenpidekirjauksia – siis käytännössä saman asian, josta ei kokouksen aluksi päästy yhteisymmärrykseen!

Talousarviota hyväksyttäessä suurimman debatin aiheutti Opekas ry:lle myönnetty muita korkeampi filiaalisä. PorKy ry katsoi olevansa oikeutettu samanlaiseen korotukseen, koska se hoitaa Porissa käytännössä samoja asioita kuin Opekas Raumalla. Kokouksessa päädyttiin kuitenkin siihen, että raumalaisten lisä pidettiin ennallaan, eikä PorKy:llekään myönetty heidän esittämäänsä korotusta. Toisaalta tässäkin asiassa edustajisto hyväksyi ponnen, joka velvoittaa hallituksen pohtimaan mahdollisuutta tukea myös porilaisia alayhdistyksiä ylimääräisen filiaalilisän muodossa.

Jäsenmaksun suuruudesta käytiin perusteellinen ja pitkä keskustelu, jonka lopputuloksena edustajisto teki historiallisen ratakaisun – jäsenmaksua laskettiin eurolla!

Valiokunnat – kahta lukuun ottamatta – tulivat täyteen. Ainoastaan alayhdistys- ja ravintolavaliokunnan hakua jatkettiin joulukuuhun, jotta niihinkin saataisiin täysi edustus. Myös ensi vuonna valiokunnissa kuullaan lexiläisten ääntä, sillä mukana on vähintään kahdeksan tarmokasta valiokuntalaista tiedekunnastamme.

Tuomas Fonselius
Ryhmäpuheenjohtaja
Edustajistoryhmä Lex

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on marraskuun kokouksessaan 24.11.2010 päättänyt:

– hyväksyä TYYn toimintasuunnitelman vuodeksi 2011.
– että TYY liittyy Seksuaalinen tasavertaisuus ry:n kannatusjäseneksi 1.1.2011 alkaen ja haastaa myös muut ylioppilaskunnat liittymään ja siten tukemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämistä.
– hyväksyä TYYn talousarvion vuodeksi 2011.
– määrätä Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksun lukuvuodeksi 2011 – 2012, 1.8.2011– 31.7.2012 perustutkinto-opiskelijoille 90 euroa ja jatkotutkinto-opiskelijoille 34 euroa.
– valita alayhdistysvaliokuntaan vuodeksi 2011:
Tommi-Juhani Jokinen, puheenjohtaja
Alma Elonheimo
Eero Kivinen
Jukka Koivisto
Niina Lehtonen
Matti Niskanen
Sami Siipola
ja jatkaa hakua alayhdistysvaliokuntaan vuodeksi 2011.

– valita edunvalvontavaliokuntaan vuodeksi 2011:
Jukka Kujala, puheenjohtaja
Lotta Aarikka
Urho Blom
Johanna Hedman
Jussi Heikkonen
Maiju Anni Maria Hämäläinen
Maiju Korpinen
Hanna Laalo
Anna-Erika Pesonen
Pirta Päkkilä
Juliana Tenovuo.

– valita kansainvälisten asioiden valiokuntaan vuodeksi 2011:
Susanna Kärkelä, puheenjohtaja
Saana Heiskanen
Antti-Veikko Kauttonen
Kaarle Kurki
Ilari Luukkanen
Tiina Maisalo
Pessi Marttunen
Katriina Matikainen
Leena Mattsson
Nina Savela
Eero Väisänen

– valita kehitysyhteistyövaliokuntaan vuodeksi 2011:
Samu Kolehmainen, puheenjohtaja
Saara Inkeri Avola
Essi Huuhka
Markus Kukkonen
Mikael Marisa
Salla Mäkelä
Katja-Maaret Niemi
Minna-Liina Ojala
Mari Anneli Peltola
Laura Ronkainen
Lauri Östman.

– valita kulttuurivaliokuntaan vuodeksi 2011:
Hanna Meriläinen, puheenjohtaja
Anni Eerola
Marjo Herranen
Riikka Hämeenoja
Heini Kilpamäki
Essi Kymäläinen
Kalle-Pekka Nikander
Emilia Ojala
Miia Raivikko
Jannika Saario
Noora Tainio.

– valita ravintolavaliokuntaan vuodeksi 2011:
Juho Wilska, puheenjohtaja
Kai Isoviita
Elli Rönnholm
Antti-Jussi Vesa
Noora Yli-Huumo
ja jatkaa hakua ravintolavaliokuntaan.

– valita ympäristövaliokuntaan vuodeksi 2011:
Taru Tuomisto, puheenjohtaja
Hanna Lehtinen
Ulpu Mattus-Kumpunen
Anna Mäkipaakkanen
Salla-Tuulia Niemelä
Toni Juhani Paukku
Ida Peltonen
Jenni Piilola
Mikko Rintamäki
Matti Suontausta
Hilla Tuominen.

– että vuodesta 2011 alkaen ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä tehdään mahdolliseksi maksaa siipisoihtukokardi omaan ylioppilaslakkiin vaihdettavaksi ja mahdollisuutta markkinoidaan kuten Tylkkärin kotiinpostitusta ja kehy-keräyksiä.
– hyväksyä ponnen, joka velvoittaa hallitusta esittämään jatkossa TYYn toimintasuunnitelman TYYn kirjastoa, Kinokoplaa ja Turun ylioppilaslehteä käsittelevissä osioissa vain konkreettisia toimenpiteitä.
– hyväksyä ponnen, joka velvoittaa jatkossa toimittamaan edustajistolle jo lähetekeskusteluun toimintasuunnitelman Turun ylioppilaslehteä, TYYn kirjastoa sekä Kinokoplaa käsittelevät osiot.
– hyväksyä ponnen, joka velvoittaa TYYn hallitusta pohtimaan mahdollisuutta tukea myös Porin alayhdistyksiä ylimääräisen filiaalilisän muodossa.
– hyväksyä ponnen, joka velvoittaa tuleviin talousarvioihin lisättäväksi sarakkeen ”suhteellinen muutos (%)” summien muutoksen hahmottamisen helpottamiseksi.
– hyväksyä ponnen, joka velvoittaa hallituksen seuraamaan järjestötalouden ylijäämää siten, että sen kertymä huomioidaan mahdollista alijäämää kompensoivana ja siten jäsenmaksukorotuksia ehkäisevänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s