Kevään kokoussaldoa

Terve pitkästä aikaa! Kevät on ollut melkoista myllerrystä ja bloginkin päivittäminen on ”vähän jäänyt”. Pahoittelut siitä, alla kuitenkin kattava raportti kevään kokouksista.

Helmikuun kokous

Paikalla edustamassa olivat Markus, Matti, Jonna ja Maiju. Kokouksessa suurimpana keskustelunaiheena ja päätöksenteon kohteena oli TYYn kirjaston lakkauttamista koskenut esitys. Allekirjoittaneen ja Juho Hurmeen esitys oli tosin jo ennen kokousta herättänyt valtavasti keskustelua mm. edustajiston sähköpostilistalla. Kaikki listalla olevat ja muutama muukin varmasti tietävät, mistä puhutaan kun mainitaan esimerkiksi ”legendaarinen narttukoiravertaus”. Vaikka keskustelu olisi voinut olla tasokkaampaakin (puolin jos toisin), on se kuitenkin mainiota, että ylioppilaskunnan asiat ylipäätään herättävät keskustelua ja näin ehkä houkuttelevat lisää kiinnostuneita toiminnan pariin. Kirjasto päätettiin niukan enemmistön voimin säilyttää ja sen toimintaa tullaan jatkossa kehittämään. Muita tärkeitä asioita helmikuun kokouksessa olivat mm. TYYn neuvottelutavoitteiden asettaminen ylioppilastalo A:n ja B:n remonteille sekä TYYn lainakassan ohjesäännön päivittäminen.

Maaliskuun kokous

Maaliskuussa Ryhmä Lexiä olivat edustamassa Markus, Emmi , Antti ja allekirjoittanut. Tuttuun tapaan maaliskuussa hyväksyttiin TYYn viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus viime vuoden hallitukselle ja muille taloudesta vastaaville henkilöille. Kokouksessa valittiin myös keskusvaalilautakunta, johon saimmekin loistavan lexiläisedustuksen: yhdeksi jäseneksi valittiin Jukka-Pekka Neuvo ja puheenjohtajaksi Hanna-Maria Seppä. Molemmat ovat osoittaneet loistavaa Lex-aktiivisuutta jo aikaisemmin ja näin kevään mittaan osoittautuneet loistovalinnoiksi myös tähän hommaan. Hallitus oli valinnut edustajistovaalikoordinaattoriksi edustajiston varapuheenjohtaja Topi Artukan, joka uuden pestinsä vuoksi onkin esteellinen toimimaan edustajistossa siihen asti, kun vaalit ovat ohi. Ilmoitus tästä valinnasta tuli vähän yllättäen edustajistolle vasta kokouksen lopussa, vaikka itse valinta oli tehty jo päiviä aikaisemmin. Tämän takia asia ei etukäteen ollut esityslistalla omana kohtanaan. Edustajisto saavutti kuitenkin nopeasti yksimielisyyden ja väliaikaiseksi varapuheenjohtajaksi päätettiin samassa kokouksessa valita Hybridiaanin Vappu Nieminen-Pihala.

Huhtikuun kokous

Huhtikuun kokous osui epäonnisesti päivään, jolloin suurin osa edustajistamme istui kiltisti tentissä ansaitsemassa noppia ja loput olivat pääkaupunkiseudulla. Näin ollen valitettavasti yksikään ryhmästämme ei päässyt edustamaan Ryhmä Lexiä Raumalle. Kokouksessa keskityttiin TYYn sääntöjen ja joidenkin ohjesääntöjen päivittämiseen. Ylioppilaskunnan sääntöjen muuttaminen vaatii kahden edustajiston kokouksen kannatuksen, joten niiden lopullinen hyväksyminen siirtyi toukokuun kokoukseen.

Toukokuun kokous

Ryhmä Lexistä paikalla oli tällä kertaa pelkkiä varsinaisia, eli Markus, Matti, Antti ja meikäläinen. Kokouksessa hyväksyttiin toiseen kertaan muutokset TYYn sääntöihin ja myös muutokset henkilöstöohjesääntöön, sekä hyväksyttiin keskipitkän aikavälin taloussuunnitelma vuosille 2011-2014. Selkeästi edustjistokin jo kaipasi kesälaitumille, kun keskustelua muutoksista ei juuri herännyt.

Loppukeväästä vielä toukokuun kokouksen jälkeen ylioppilaskuntaan kuitenkin tuli vähän eloa, kun hallituksen jäsen Lauri Kattelus kirjoitti TYYn sivuille blogikirjoituksen, jossa hän ehdotti Tylkkärin yhtiöittämistä. Kirjoitus oli kärkevä ja osui selkeästi monelle arkaan paikkaan, sillä edustajiston uusi varapuheenjohtajakin ehti jo esittää äänestystä Katteluksen luottamuksesta edustajiston elokuun kokoukseen. Uskon varmasti, että Hybridiaanin suunnalla kesä poistaa kiukun ja palauttaa järjen, eikä ryhmä jatkossa esitä hallituksen jäsenten sananvapauden rajoittamista täysin vailla perusteita. Se kun on perusoikeus ja kaikkea. 

Oli Katteluksen blogista muuten mitä mieltä tahansa, oli se mielestäni loistava esimerkki siitä, kuinka tehdään rohkeita kehitysehdotuksia ja saadaan ihmiset kiinnostumaan ylioppilaskuntapolitiikasta. Asioiden pitäminen väkisin ennallaan niiden kehittämisen sijaan ja ylioppilaskunnan asioiden käsittely mediassa vailla intohimoa ja fiilistä ovat suurimpia syitä siihen, miksi niin vähän ihmisiä osallistuu TYYn toimintaan ja sen kehittämiseen.

Kannattaa lukea Katteluksen blogi ja sen alla käytävä vilkas keskustelu. Tätä lisää, ihmisiä pitääkin vähän ärsyttää, jotta he heräisivät ja huomaisivat, että TYYssä onkin oikeastaan vaikka mitä mielenkiintoista, johon voisi itsekin lähteä mukaan.

Blogi lähtee nyt kesälaitumille ja palaa syssymmällä uusin tuulin ja täynnä vaali-intoa. Lämmintä ja aurinkorasvan tuoksuista kesää kaikille!

Katrin Puolakainen
Ryhmäpuheenjohtaja
Edustajistoryhmä Lex

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s