Syyskuun kokous – Toimisto säilyy A-talossa!

Edustajisto palasi keskiviikkona 21.9. kesälomiltaan ja aloitti kautensa viimeisen syyslukukauden. Syyskuun kokouksessa Ryhmä Lexiä edustivat ryhmäpuheenjohtajaksi armeijan vihreistä palannut Teemu sekä jäsenet Markus ja Pekka.

Syksyn ensimmäinen kokous oli melkoista lite prata och diskutera -tasoa. Hallitus oli tehnyt edustajistolle vain yhden konkreettisen esityksen – ja sekin koski eroa valiokunnasta jäsenen omasta pyytöstä. Liekö tulevat edustajistovaalit pelottaneet hallituksen ottamasta kantaa? Niimpä Ryhmä Lex otti hallituksen roolin itselleen ja teki varsinaiset päätösesitykset useammassakin kohdassa. Toivottavasti myös hallitukselta löytyisi loppuvuoden aikana munaa kantaa vastuunsa ja tehdä pohjaesitykset…

Mutta asiaan.

TYYssä on nyt reilun vuoden ajan valmisteltu TYYn kirjaston siirtämistä YO-talo A:han nykyisten ainejärjestötilojen paikalle. Syyskuun edustajistossa tälle hullutukselle saatiin vihdoin stoppi. Ryhmä Lex esitti, että remonttivaikuttamista jatketaan niin, että kirjasto ja alayhdistyskäytävä jäävät nykyisille paikoilleen. Siirtosuunnitelma olisi maksanut TYYlle lähes 500 000 €! Tämä vastaa lähes puolta TYYn viime vuoden taseen loppusummasta, kun ei oteta huomioon erilaisia tarkoitussidonnaisia rahastoja. Ei järjen häivä… Ryhmä Lexin esitys meni lopulta läpi vihreän listan saavutettavuuslisäyksellä.

Muutoin ei syyskuun kokous juuri jännitystä tarjonnut: muutama henkilövalinta ja vastavuoroinen päätös lakkauttaa Åbo Akademissa opiskelevien jäsenmaksuvapautus. ÅAS teki aiemmin syksyllä vastaavan päätöksen TYYn jäsenten osalta.

Teemu Oksanen
ryhmäpuheenjohtaja

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on syyskuun kokouksessaan 21.9.2011 päättänyt:

  •  jatkaa YO-talojen remonttivaikuttamista niin, että TYYn kirjasto ja A-talon alayhdistystilat jätetään nykyille paikoilleen. TYY on valmis osallistumaan sellaisen ratkaisun tukemiseen, jossa järjestötilojen ja kirjaston saavutettavuus nykyisillä paikoillaan paranee.
  • valita Otto Sulinin taloustoimikunnan jäseneksi.
  • ettei TYY myönnä jäsenmaksuvapautusta ÅAS:n ja TYYn kaksoisjäsenille 1.1.2012 lähtien kuitenkin niin, että lukuvuonna 2011-2012 jäsenmaksuvapautuksen saaneiden ei tarvitse suorittaa jäsenmaksua kevätlukukaudella 2012.
  • myöntää pyynnöstä eron Eero Väisäselle kansainvälisten asioiden valiokunnan puheenjohtajan tehtävistä ja valita Nina Savelan kansainvälisten asioiden valiokunnan puheenjohtajaksi.
  • että Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) uuden asukasyhteistoimintamallin muodostuessa TYY vaikuttaa TYS:öön asukasdemokratian edistämiseksi ja asumisen lisäpalvelujen säilyttämiseksi, sekä auttaa uuden mallin toimielimissä vaikuttavia opiskelijoita heidän sitä pyytäessään nykyisten resurssien puitteissa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Syyskuun kokous – Toimisto säilyy A-talossa!

  1. Väittäisin notta ’niinpä’, ei ’niimpä’. Lisäksi toivoisin kovin rahvaanomaisen ilmaisun ’munaa’ sijasta käytettävän mukavasti populäärikulttuuria ironisoiden termiä ’cojones’. Kiitos tästä jo etukäteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s