Vain lexiläinen ajaa oikeustieteilijän etua!

TYYn edustajistovaalit käydään jälleen loka-marraskuun vaihteessa. Nykyinen nelihenkinen Ryhmä Lex pääsee ansaitulle edustajistoeläkkeelle ja paikan ottaa uusi Ryhmä Lex. Sinä voit varmistaa, että uusi ryhmä on vähintään viisihenkinen!

Toimisto säilyy

Syyskuun kokouksessaan edustajisto päätti – Ryhmä Lexin esityksestä – haudata hankkeen, jonka tarkoituksena oli siirtää TYYn kirjasto YO-talo A:han Lexin ja muiden ainejärjestöjen tilalle. Päätös on osoitus siitä, että lexiläisedustajia tarvitaan edustajistossa jatkossakin! Vastaavaa kun on nähty ennenkin…

Oikiksen itsenäisyys uhattuna?

Syksyllä 2008 kuhistiin Calonian käytävillä kovaa ääneen: oikeustieteellistä tiedekuntaa oltiin yhdistämässä osaksi kauppakorkeakoulua tai yhteiskuntatieteellistä. Syntyi kansanliike, jossa Ryhmä Lexin edaattorit, oikiksen hallopedit, Calonian henkilökunta ja opiskelijat sekä tiedekunnan alumnit kokosivat voimansa ja saivat puhuttua järkeä muille. Oikeustieteellinen tiedekunta säilyi Turussa itsenäisenä.

Tiedekuntamme itsenäisyyttä pitää vaalia jatkossakin. Samoin on varmistettava, ettei Itä-Suomen yliopistolle myönnetä oikeustieteellisen tutkinnonanto-oikeutta ja ettei oikeustieteen aloituspaikkoja muutenkaan lisätä holtittomasti.

Lisäksi Ryhmä Lex…

…ajoi Turun yliopiston hallituksen jäseneksi lexiläistä Pirita Virtasta. Ja onnistui.

…vaati ainejärjestöjen kuulemista valittaessa opiskelijaedustajia tiedekuntien toimielimiin. Ja onnistui.

…halusi järkeä TYYn alayhdistysavustuksiin, jotka jaettiin aiemmin ilman laadullisia kriteereitä. Ja onnistui.

…ehdotti TYYn kirjaston yhdistämistä yliopiston kirjastoon jäsenmaksukorotusten hillitsemiseksi. Ja epäonnistui toistaiseksi.

…oli mukana vaatimassa TYYn pakkojäsenmaksun laskemista useiden ylijäämäisten vuosien jälkeen. Ja lopulta onnistui.

Lexiläinen: Toimi! Äänestä!

TeemuOheiset poiminnat ovat vain muutama esimerkki asioista, joiden parissa Ryhmä Lexin edustajat ovat tehneet työtä kuluneen parin vuoden aikana. Jotta työ oikkarin paremman huomisen puolesta voisi jatkua, muista äänestää TYYn edustajistovaaleissa 24.-25.10. ja 1.-2.11. Äänestäminen onnistuu helposti netissä!

Lisätietoja Lexin 41 hienosta ehdokkaasta löydät tästä LexPressistä, myöhemmin julkaistavasta Vaali-Cal§arista sekä Ryhmä Lexin sivuilta – http://www.ryhmalex.fi/

Muista äänestää – lexiläistä, totta kai!

Teemu Oksanen
puheenjohtaja, Ryhmä Lex

Juttu on julkaistu alunperin Lexpressissä 3/2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s