Palkitsemisia Porthanin päivänä

Keskiviikkona 9.11. vietettiin jälleen perinteistä Porthanin päivää. Henrik Gabriel Porthan oli Turun akatemian professori ja Suomen 1700-luvun humanistisen kulttuurin voimahahmo. Hänen merkityksensä suomalaisen sivistyksen historiassa on ollut niin suuri, että myös TYYn perustajajäsenet tahtoivat sitä kunnioitettavan Turun ylioppilaselämässä nyt ja tulevaisuudessa. Näin ollen Porthanin päivänä 9.11. vietetään myös TYYn virallista juhlapäivää.

Porthanin päivän ohjelmaan kuuluu ylioppilaiden lippukulkue sekä seppeleen lasku H.G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana. TYYn edustajisto on viime ajat kokoontunut samana iltana myös vuosittaiseen juhlakokoukseensa. Juhlakokouksessa ei tehdä varsinaisia päätöksiä, vaan siinä on tapana jakaa tunnustuksia ylioppilaskunnassa ja sen alayhdityksissä toimineille ylioppilaille.

Myös useat lexiläiset saivat tunnustuksia. TYYn ansiomerkki myönnettiin pitkään Lex ry:n, Ryhmä Lexin ja TYYn piirissä toimineelle Matti Lajuselle sekä mm. Lex ry:ssä ja Turun yliopiston hallituksessa edustaneelle Pirita Virtaselle. TYYn kuntamerkki myönnettiin Tuomas Fonseliukselle ja Hanna-Maria Sepälle. Lisäksi TYYn kuntanauha myönnettiin Jasmin Jannélle, Minna Juholalle, Heli Järvelle, Jaana Mikkolalle, Ville Myllymäelle, Tomi Pakkaselle, Juuso Pyylle, Mirjam Scheininille ja Lassi Vuoriselle.

Onnittelut kaikille palkituille!

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on juhlakokouksessaan 9.11.2011 päättänyt:

 • merkitä kuulluksi juhlaesitelmän, jonka piti Turun kaupungin elinkeinojohtaja Niko Kyynäräinen
 • jakaa huomionosoituksia seuraavasti
  • Ansionauha: Topi Artukka, Toni Eklund, Laura Heinonen, Tuomo Liljenbäck
  • Ansiomerkki: Anu Lahtinen, Elias Laitinen, Matti Lajunen, Vappu Nieminen-Pihala, Sini Valtanen, Pirita Virtanen
  • Kuntamerkki: Tanja Amper, Tuomas Fonselius, Antti Hakkala, Jussi Heikkonen, Jarkko Kauppinen, Matias Knuuttila, Jukka Koivisto, Nina Magnusson, Leena Mattson, Lauri Miikkulainen, Johanna Olli, Hanna-Maria Seppä, Camilla Sjöholm, Jetro Tuulari, Petri Teräspuro, Tuomas Äystö
  • Hallituksen merkki: Milja Henttonen, Nuppu Ervasti, Joni Kajander, Lauri Kattelus, Mikko Leino, Tuulia Merivuori
  • Kuntanauha: TYYn aurasoutujoukkueet, Markus Battarbee, Marlo Ekberg, Laura Englund, Juho Harmaa, Marjo Herranen, Joel Holmén, Maiju Hämäläinen, Mikko Jaakola, Jasmin Janne, Sanna-Kaisa Johansson, Minna Juhola, Inkeri Juntunen, Heli Järvi, Jooseppi Järvinen, Krista Korpi, Simo-Pekka Koskinen, Jukka Kujala, Ville Liski, Jaana Mikkola, Ville Myllymäki, Hanna Meriläinen, Petra Mäki-Teeri, Tomi Nokkala, Maiju Oikarinen, Minna-Liina Ojala, Tomi Pakkanen, Henna-Riikka Palokangas, Jari Pitkä, Juuso Pyy, Martti Roitto, Taina Saarenpää, Nina Savela, Mirjam Scheinin, Sami Siipola, Juho Terrijärvi, Taru Tuomisto, Ville Valkonen, Lassi Vuorinen, Juho Wilska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s