Lähetekeskustelu TYYn strategiatyölle

Alla on Ryhmä Lexin TYYn strategiatyömää perustettaessa esittämä ryhmäpuheenvuoro.

Strategiatyöryhmän lähetekeskustelu

 Ryhmä Lex

TYYn missio

TYYn missiona on ylläpitää Turkulaista opiskelijakulttuuria ja tukea jäsentensä mahdollisuuksia osallistua ja toimia aktiivisesti TYYssä ja sen alaisuudessa sekä tarvittaessa puolustaa opiskelijan etuja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Tavoitteena tulee myös olla tuottaa itse opiskelijalle välttämättömiä palveluita, mistä hyvänä esimerkkinä on Lexin oikeusaputoimikunta. TYYn tulee myös antaa eväitä myös työelämään valmistautumisessa ja tietoa työelämään siirtymisestä. Nämä tehtävät on myös pyrittävä hoitamaan mahdollisimman alhaisella jäsenmaksulla.

Visio unelmien TYYstä

 

TYYn tulee olla nykyaikainen, tasapuolinen, ammattimainen ja laajat osallistumismahdollisuudet jäsenilleen tarjoava. Toiminta on suunnitelmallista ja konflikteja pyritään välttämään puhaltamalla yhteen hiileen. Tavoitetilassa TYY keskittyy toiminnassaan kaikkein olennaisimpaan eli turkulaisen opiskelijan hyvinvoinnin edistämiseen. Näin myös käytettävissä olevat resurssit käytetään tehokkaimmin.

Arvot, jotka ohjaavat TYYn toimintaa

Keskeisimpänä arvona TYYn toiminnassa tulee olla turkulaisen opiskelijan etu. Tämän päämäärän tavoittelussa huomiota on syytä kiinnittää myös taloudelliseen tehokkuuteen, toiminnan vastuullisuuteen, olennaiseen keskittymiseen sekä TYYn alayhdistysten tasapuoliseen kohteluun.

Menestystekijät

TYYllä on potentiaalia kehittyä nykyistä ammattimaisemmaksi ja merkittävämmäksi paikalliseksi toimijaksi kunhan vain käytössä olevat resurssit kohdennetaan oikein. TYYllä on myös osaava ja innostunut jäsenistö, joka pystyy tarvittaessa tuottamaan myös palveluitaan itse.

Strategian luonne

Ryhmä Lexin mielestä strategian tulee olla suppea, TYYn missiota, unelmia ja arvoja yleisemmällä tasolla ilmentävä. Strategian ei ole tarkoituskaan olla yksityiskohtaisesti toimintaa ohjaava tai keinoja ilmentävä, vaan mielekkäämpää on hakea strategian arvoista ja missioista pikemminkin johtoa käytännön toiminnan toteutuksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s