Edarisyksy polkaistiin vauhtiin

Syyskuun edustajiston kokouksessa Ryhmä Lex oli edustettuna kokoonpanolla Sjöblom, Koivikko, Auressalmi ja Mäkilä. Vaikka edustajiston kanta valtaosaan asioista oli varsin yksimielinen, johonkin se 3,5 tuntia vain saatiin silti kulumaan. Toisaalta käsiteltävänä oli tärkeitä asioita, eikä ajan käyttämisessä sikäli ole tietenkään mitään pahaa.

Kokouksen tärkein anti oli varmastikin lähetekeskustelun käyminen TYYn talousstrategiasta. Ryhmä Lex oli osaltaan kiittämässä taloustoimikuntaa hyvin valmistellusta strategialuonnoksesta, jossa asiat oli esitetty selkeänä, tiiviinä ja toivon mukaan tulevaisuudessa toimivana pakettina mm. mahdollisten ylijäämien käsittelyn osalta. Talousstrategian tulee mielestämme olla juuri isojen talouslinjojen asettaja ja luonnos keräsi muutenkin kiitosta ympäri edustajistosalia. Talousstrategiaan sekä keskipitkän aikavälin taloussuunnitelmaan palataan vielä päätösasioina lokakuun kokouksessa.

Lisäksi TYY valitsi ehdokkaakseen Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen demariopiskelijoiden Petra Peltosen. Vaikka Ryhmä Lex onkin liittokokouksessa mukana valtakunnallisessa lääkis- ja oikisopiskelijoiden yhteistyössä, toivotamme toki mitä parhainta menestystä myös Petralle!

Suurimman poliittisen väännön aiheutti Vihreän listan esitys TYYn liittymisestä Ohi on! -kansalaisaloitteen tukijaksi sekä tähän liittyen asevelvollisuusjärjestelmään liittyvän kannanoton hyväksymisestä. Ryhmä Lex oli yksimielinen siitä, ettei ole TYYn tehtävä ottaa mitään kantaa maanpuolustuksen järjestelyihin, mihin aloitteen ja kannanoton hyväksyminen olisi väistämättä johtanut.  TYYn on mielestämme jatkossakin keskitettävä ajatuksensa, tarmonsa ja tukensa sellaisiin asioihin vaikuttamiseen, jossa linkki nimenomaan opiskelijaan on nyt löydettyä vahvemmin olemassa. TYYn ei pidä olla organisaatio, joka edistää milloin minkäkin ryhmän omaa puoluepoliittista agendaa, etenkin kun pakkojäsenyyden johdosta yksittäisellä opiskelijalla ei ole mitään vaihtoehtoa äänestää asioista jaloillaan.

Onneksi tässä kysymyksessä enemmistön terve järki voitti, eikä kansalaisaloitteen tukemista tai kannanottoa hyväksytty. Nyt jokaisella opiskelijalla säilyy mahdollisuus itse päättää oman mielensä mukaisesti, tukeeko hän kyseistä kansalaisaloitetta vai ei. Tämänkaltaisissa kysymyksissä tulisi jatkossakin kunnioittaa opiskelijoiden oman mielipiteen muodostamista, eikä tehdä yleispoliittisia linjauksia jonkinlaisesta opiskelijoiden mielipiteestä ties mihin asioihin edustajistosta käsin. Ei ole demokratian rajoittamista yrittää siirtää tällaiset kannanotot sellaisille foorumeille, joille ne kuuluvat. Onneksi pian on vaalit.

Jussi Sjöblom
vararyhmäpuheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s