Jäsenkyselyn tulokset näkyvät Ryhmä Lexin vaaliteemoissa

Ryhmä Lex toteutti alkusyksystä jäsenkyselyn Ryhmä Lexiä ja ylioppilaskuntatoimintaa koskien. Kyselyn jälkeen tulokset koottiin ja otettiin huomioon ryhmän vaaliteemoja mietittäessä.

Yleisesti ottaen lexiläiset tuntuvat olevan hyvin perillä siitä, mikä Ryhmä Lex on ja mitä me teemme. Tiedottamisessa kuitenkin on parannettavaa, kun vain puolet vastaajista koki saavansa tarpeeksi tietoa Ryhmä Lexin toiminnasta. Facebook-sivu oli hyvin yleisön tiedossa, toisin kuin blogi. Otamme tästä opiksemme ja pyrimme päivittämään blogia mahdollisimman usein ja parantamaan sen asemaa tiedotuskanavana.

Suurin osa vastaajista piti ylioppilaskunnan pakkojäsenyyttä huonona asiana, yhdentekevänä tai eivät osanneet sanoa kantaansa asiaan. Samoin puolet vastaajista koki, ettei jäsenmaksulle saa tarpeeksi vastinetta. Valtaosa vastaajista piti ylioppilaskunnan tärkeimpänä tehtävänä opiskelijoiden edunvalvontaa yliopistossa, kun vain harva kannatti vaikuttamista ylioppilaskunnan ja opiskelun ulkopuolisissa asioissa (esim. toriparkki). Nämä tärkeimmät linjaukset ovat yhtenevät Ryhmä Lexin vaaliteemojen kanssa. 

1§ Pois pakkojäsenyys

2§ Vastinetta jäsenmaksulle

3§ Fokus edunvalvontaan

4§ Oikiksen koulutuksen edellytykset turvattava

Kyselyn mukaan valtaosa vastaajista aikoi äänestää Ryhmä Lexin ehdokasta edustajistovaaleissa, mutta osa empi äänestämistä kokonaan. Syynä epävarmuuteen mainittiin mm. se, etteivät vastaajat tienneet keitä vaaleissa on ehdolla. Ryhmä Lexin ehdokaslistat on julkistettu ja kaikki ehdokkaat on myös esitelty ryhmän Facebook-sivulla.

Ennakkoäänestys on alkanut tänään ja jatkuu perjantaihin asti. Ryhmä Lexin ehdokasta voit äänestää numeroilla 54-99 osoitteessa http://www.tyy.fi/edustajistovaalit.

Mirjam Scheinin
Ryhmäpuheenjohtaja

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin Lex Libri Oy:n lahjoittama lahjakortti. Arpa osui tällä kertaa Eveliina Vaanelaan, onnittelut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s