Ryhmä Lex: Mikko Mononen TYYn hallitukseen 2014!

Edustajistoryhmä Ryhmä Lex esittää Mikko Monosta TYYn hallitukseen vuodelle 2014!

Lue alta Mikon esittely ja vastaukset ennakkokysymyksiin.

Nimi: Mikko Mononen82 Mikko Mononen
Oppiaine:
oikeustiede
Ikä: 22 vuotta
Vuosikurssi: 2012 oikeustiede, 2011 valtio-oppi
Edustajistoryhmä: Ryhmä Lex

Miksi haet TYYn hallitukseen?

Uskon suomalaiseen tasa-arvoiseen korkeakoulujärjestelmään, maksuttomaan koulutukseen sekä opiskelijoiden ja akateemisen koulutuksen tärkeään asemaan yhteiskunnassamme. Ylioppilaskunta on keskeinen yhteisö näiden asioiden kehittämisessä ja puolustamisessa. Haluan olla mukana vaikuttamassa ja kantaa vastuuta opiskelun ja opiskelijoiden aseman kehittämisessä Turussa ja valtakunnallisesti. Tähän TYYn hallituksessa toimiminen tarjoaa parhaan mahdollisuuden.

Kuvaile itseäsi ja vahvuuksiasi lyhyesti:

Suurimpia vahvuuksiani ovat poikkitieteellisyys sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Opiskelukokemusta minulta löytyy Turun yliopistosta kolmesta tiedekunnasta, sillä oikeustieteellisessä ja yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnissa suorittamieni oikeustieteen ja valtio-opin opintojen lisäksi olen suorittanut kansantaloustieteen sivuaineopintoja Turun kauppakorkeakoulussa. Yliopiston sisäisen monimuotoisuuden hahmottaminen ja eri alojen opiskelijoiden tunteminen tuo näkemystä myös ylioppilaskuntatoimintaan. Hyvät vuorovaikutustaidot puolestaan konkretisoituvat ihmisten kanssa toimiessani. Olen ryhmähengen luoja, yhteistyön rakentaja ja huolehdin aina osaltani siitä, että jokaisen mielipiteitä kuullaan ja jokaisen panosta arvostetaan. En säikähdä vastoinkäymisiä enkä hermostu vähästä, vaan suhtaudun haasteisiin sillä rauhallisella ja analyyttisellä asenteella, joka on minulle luonteenomaista. Minulla on erittäin vahva halu kehittää itseäni ja nautin tilanteista, joissa pääsen kokeilemaan omia rajojani.

Kerro oleellinen työ- ja/tai luottamushenkilökokemuksesi, joka mielestäsi auttaa työskentelyssä TYYn hallituksessa:

Yliopisto-opiskelujen aikana olen hankkinut kokemusta ainejärjestö- ja muun alayhdistystoiminnan lisäksi TYYn valiokuntatoiminnasta sekä toiminut oikeustieteellisen tiedekunnan tuutorina.

– Perustutkinto-opiskelijoiden tuutori 2013, Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta
– Vuosikurssin 2012 isäntä 2012–2013, Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry
– Sihteeri ja järjestövastaava 2011–2012, TYYn ympäristövaliokunta

Oppilaskuntatoiminnassa olen aiemmin ollut mukana Kiteen lukiossa 2007–2010 ja varusmiespalveluksessani Utin Jääkärirykmentissä 2010–11.

Mitä erityisesti kehittäisit TYYssä?

Ylioppilaskunta ei voi toimia ilman jäsenistöään. TYYn keskeisimpänä voimavarana voi olla vain aktiivinen ja valveutunut jäsenistö, joka on kiinnostunut ylioppilaskunnasta ja kokee sen itselleen läheiseksi. Tämä ei nykyisellään toteudu, vaan TYY jää jäsenilleen etäiseksi, kuten vuoden 2012 jäsenkysely osoittaa (49,8% koki TYYn itselleen ei lainkaan läheisenä tai vain vähän läheisenä yhteisönä). Puutteet löytyvät viestinnästä, joka ei tavoita jäsenistön enemmistöä. Myös yhteydet alayhdistyksiin ovat jääneet heikoiksi eikä alayhdistyskentälläkään usein tiedetä, mitä TYYssä tapahtuu. Koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta sekä palvelut (erityisesti YTHS ja opiskelijaravintolat) ovat jäsenistön mielestä ylioppilaskunnan tärkeimpiä tehtäviä, joiden eteen tehtävästä arvokkaasta työstä jäsenistön on saatava tietoa, sillä jäsenistö niistä myös maksaa.

TYYssä kehittäisin erityisesti viestintää sekä yhteyksiä alayhdistyksiin ja sidosryhmiin. TYYn toiminnan avoimuuden ja vetovoimaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että tieto ylioppilaskunnan toiminnasta tavoittaa jäsenistön ja alayhdistystoimijat. Toimiva, monitasoinen viestintä ja hyvät yhteydet sidosryhmiin kuten yliopistoon, Turun kaupunkiin ja yhteistyökumppaneihin ovat TYYn menestystekijöitä ja mahdollistavat ylioppilaskunnan toiminnan vaikuttavuuden.

Ryhmä Lexin hallitusneuvottelijoina toimivat Jussi Sjöblom (jusasj(a)utu.fi / 040 521 2171) ja Ville Laakso (vjjlaa(a)utu.fi / 0400 673 965).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s