Maaliskuun edarista

Maaliskuun 2014 edustajiston kokous ei ollut pelkkää ”kirjastokeskustelua”, vaikka se ehkä jäsenistölle välittyneessä kuvassa onkin päällimmäisenä. Opiskelijoiden liikuntaliittoa, yliopiston rahoitusmallia sekä ylioppilaskunnan valmisteilla olevaa sääntöuudistusta käsiteltiin niin ikään.

Opiskelijoiden liikuntaliittoa (OLL) edustajistolle esitteli OLL:n hallituksen puheenjohtaja Hanna Huumonen. OLL:n tehtävänä on muun muassa toimia kaikkien korkeakouluopiskelijoiden liikunnallisena edunvalvonta- ja kattojärjestönä, tukea korkeakoululiikuntaa ja koordinoida opiskelijoiden SM-kisoja. Pelkästään tästä ei kuitenkaan ollut kyse. Kattojärjestö, Suomen Ylioppilaskuntien Liitto (SYL), näet eroaa OLL:n jäsenyydestä vuoden 2015 alussa, jonka jälkeen ylioppilaskuntien toivotaan itsenäisesti liittyvän OLL:n jäseniksi. Nykyisessä tilanteessa eri ylioppilaskunnat ovat OLL:n jäseniä vain SYL:n kautta. Jokainen ylioppilaskunta muodostaa itse päätöksensä liittymisestä tai liittymättä olemisesta, mutta on varmaa että joidenkin ylioppilaskuntien jättäytyminen OLL:n ulkopuolelle vaikuttaisi liiton uskottavuuteen. Meidän ylioppilaskuntamme osalta edustajisto tekee päätöksensä jo huhtikuun kokouksessa.

Rahoitusmallin selvittäminen puolestaan alkoi TuKY -listan aloitteesta. Tarkoituksena oli selvittää sitä, miten Turun yliopiston sisäisen rahoitusmallin erot verrattuna Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnalliseen malliin vaikuttavat rahoituksen jakautumiseen Turun Yliopistossa. TYY:n koulutuspoliittinen asiantuntija Juha Isotalo oli ansiokkaasti valmistellut edellytetyn selvityksen, joka esitettiin tiedoksi edustajistolle. Koska jo alkuperäinen tavoite oli vain tietoisuuden kasvattaminen, ei selvityksen johdosta ryhdytty toimenpiteisiin.

Edelliseltä edustajistokaudelta periytyneeseen sääntöuudistukseen Ryhmä Lex esitti, että sääntöjen on oltava selkeitä ja niiden on tarjottava päätöksenteolle raamit, mutta ne eivät saa liiallisesti rajoittaa päätöksenteon mahdollisuutta. Myös oikeustieteilijöille ongelmallisesta sääntöjen monitulkintaisuudesta toivottiin voitavan päästä eroon.

Ville Laakso
Vararyhmäpuheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s