TYYn siivissä mukana olevat oikkarit esittäytyvät!

Ylioppilaskuntamme uudistuneet siivet etsivät alkuvuodesta riveihinsä uusia aktiivisia ja eri taustoista lähtöisin olevia ylioppilaskuntalaisia toteuttamaan, osallistumaan ja ideoimaan kuntalaisten näköistä TYYtä. Lexiläiset osoittivat hakuprosessin aikana mainiosti kiinnostuksen ylioppilaskunnan yhteisiin asioihin, ja jopa TYYn toimistolla huomattiin oikkarihakijoiden suuri määrä. Millaisia TYYppejä on oikein mukana siipien toiminnassa tänä vuonna? Pyysimme jokaista esittäytymään lyhyesti ja kertomaan, mikä sai heidät innostumaan omasta siivestään.

Joanna Ahokanto
Kansainvälisyyssiipi
joanna

Hei! Olen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Lahdesta. Hain vuoden 2014 siipitoimintaan kansainvälisyyden kiinnostavuuden sekä poikkitieteellisyyden vuoksi. Pyrin omassa toiminnassani aina yhteisymmärrykseen muiden kanssa, minkä olen huomannut auttavan myös siiven toiminnassa. Pidän uusien maiden antamista mahdollisuuksista niin koulutuksen kuin työelämän kannalta sekä koen kansainvälisen toiminnan erityisen tärkeäksi nyky-yhteiskunnassa. Kansainvälisessä toiminnassa täytyy olla ennakkoluuloton sekä periksi antamaton, kaikki ideat tulee ottaa huomioon ja miettiä niiden soveltumista tarkoitukseen. Siivissä pidän erityisesti poikkitieteellisyydestä, sillä olemme kokouksissa saaneet hyviä näkökulmia asioihin eri tieteenalojen näkökulmasta. Tavoitteenamme on saada kattava käsitys siitä, miten vaihto-opiskelijat haluaisivat kehittää yliopiston toimintaa, jotta se vastaisi heidän omia intressejään, sekä millä tavalla turkulaiset opiskelijat näkevät vaihtomahdollisuutensa. Kansainvälistyminen on tärkeä väline Turun yliopiston tulevaisuuden rakentamiselle sekä uusien suhteiden luomiselle. Yliopisto tarvitsee kontakteja maailmalta sekä moni-ilmeisyyttä muun muassa vaihto-opiskelua ajatellen.

Minttu Vanhanen
Kansainvälisyyssiipi
minttu

Olen neljännen vuoden opiskelija ja hallitusvuoden päätyttyä päätin hakea mukaan TYYn toimintaan. Ulkosuhdevastaavann pestistä luonnollinen jatkumo löytyi kv-siivestä, jossa vastaan yhteistyöstä ainejärjestöiden kanssa. Kiinnostuin kansainvälisyyssiiven jäsenen tehtävästä, sillä haluan vaikuttaa yliopistomme kansainvälisen toiminnan kehittämiseen ja olla mukana luomassa yhä parempaa opiskeluympäristöä ja -mahdollisuuksia niin meille paikallisille opiskelijoille kuin vaihto-opiskelijoillekin.

Ville Laakso
Kansainvälisyyssiipi ja kehitysyhteistyösiipi
ville

Eräänä päivänä lähdin selvittämään mitä ylioppilaskunnan jäsenmaksulleni tapahtuu. Vaikken olekaan vastausta vielä täysin löytänyt, olen löytänyt itsestäni aktiivisen ylioppilaskuntalaisen. Samalla olen löytänyt ylioppilaskunnan, joka on aivan erilainen kuin alkujaan uskoin. Ylioppilaskunta näet on monipuolinen toimija, joka tarjoaa monelle jotakin, ajoittain ehkäpä jopa hieman liikaa. Hakeuduin TYY:n KV- ja kehitysyhteistyö -siipiin koska ne tarjoavat mahdollisuuden osallistua TYY:n toimintaan juuri sopivissa määrin: ei rivijäsenenä, ei hallituksen jäsenenä -vaan jotakin siltä väliltä. Lisäksi siivet tarjoavat uusia kontakteja, kokemusta järjestötoiminnasta sekä mahdollisuuden vaikuttaa siihen mitä ylioppilaskunta on.

Anni Juvonen
Kehitysyhteistyösiipi
annijuvonen

Olen tämän vuoden oikkarifuksi, mutta akateemisessa menneisyydessäni jo muita polkuja kulkenut: valmistuin juuri kandidaatiksi Tampereen yliopiston kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksiköstä. Toimin kehitysyhteistyösiiven varapuheenjohtajana ja olen mukana myös Meksiko-ryhmän toiminnassa. Kehitysyhteistyösiipi kuulosti omaan arvomaailmaani sopivalta tavalta osallistua TYY:n toimintaan ja tutustua yliopistomaailmaan oman tiedekunnan ulkopuolella. Lähdin mukaan siiven toimintaan, koska haluan perehtyä siihen, kuinka kehitysyhteistyö ylioppilaskunnan puitteissa ja laajemminkin toimii ja haluan myös lisätä opiskelijoiden tietoa ja tietoisuutta asiasta. Kehitysyhteistyöstä ja globaalista vastuusta olen kiinnostunut muun muassa vapaaehtoistöiden ja opintojen kautta.

Natalia Laakso
Ravintolasiipi
72 Natalia Laakso

Olen ensimmäisen vuoden oikkariopiskelija alun perin Nastolasta. Hain heti lukion jälkeen oikikseen ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja juoksemista. Toimin TYY:n ravintolasiivessä, johon hain siksi että halusin TYY:n toimintaan mukaan. Siipityöskentely vaikuttikin mukavalta tavalta osallistua siihen.

Tuomas Dahlström
Ympäristösiipi
56 Tuomas Dahlström

Olen 22-vuotias Turusta kotoisin oleva toisen vuosikurssin oikeustieteen opiskelija. Ennen oikista ehdin opiskella kaksi vuotta fysiikan opettajaksi. Luonteeltani olen innokas, sosiaalinen ja tunnollinen. Vapaa-aikani käytän opiskelun, suunnistuksen, koripallon, lukemisen, ainejärjestötoiminnan (erityisesti lehtien) ja edunvalvonnan parissa. Toimin LexPressissä vakiotoimittajana ja ELSA News -lehdessä päätoimittajana, jonka lisäksi olen Turun ylioppilaslehden johtokunnan varapuheenjohtaja. Edunvalvonnassa olen mukana tiedekunnan opetustaito- ja peruskoulutustoimikunnassa sekä TYYn edustajistossa varaedaattorina. Lisäksi toimin TYYn ympäristösiivessä varapuheenjohtajana. Ympäristösiipi vastaa TYYn ympäristöohjelman toteutumisesta. Lähdin siiven toimintaan mukaan oppimaan uutta, keräämään TYY-kokemusta ja pitämään Ryhmä Lexin lippua korkealla!

Muistathan, että siipien kokoukset ovat avoimia kaikille kuntalaisille, vaikka jokaisessa TYYn siivessä onkin nimettyjä varsinaisia jäseniä. Rohkeasti siis tutustumaan poikkitietelliseen ilmapiiriin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s