Ryhmä Lexin syysterveiset

Ryhmä Lex Kastajaisissa

Kastajaisissa Ryhmä Lexin rastilla pelattiin edarialiasta ja syötiin ruisleipää. Rastia pitämässä Ville ja Sanna.

TYYn edustajisto on ehtinyt kokoontua jo tähän mennessä kahteen edustajiston kokoukseen, joten aika päivittää Ryhmä Lexin alkusyksyn kuulumiset samaan pakettiin.

Edustajiston syyskausi lähti käyntiin jo elokuussa keskellä Lexin fuksiviikkoa, kun kesälomilta palanneet edaattorit kokoontuivat Turku-saliin ennätyspitkään edustajiston kokoukseen. Teemu pääsi edustajiston varapuheenjohtajana ensimmäistä kertaa johtamaan edustajistotyöskentelyä puheenjohtajan ollessa estyneenä. Teemun ajatuksia elokuun edustajiston kokouksesta on luettavissa edellisestä blogikirjoituksesta!

Elokuun edustajiston kokouksen jälkeen edustajisto teki jotain historiallista – vietti ensimmäisenä edustajistona ns. edustajiston tutustumisiltaa Osakuntasalissa Yo-talo B:ssa. Rennon illanvieton ajatuksena oli tutustuttaa eri ryhmien edaattoreita paremmin toisiinsa vapaamuotoisen seurustelun ja muutaman hauskan visailun kautta. Pääsimme muun muassa arvuuttelemaan, kuka TYYn hallituslaisista tulee aina viime tipassa kokouksiin, mikä on tämän vuoden lyhin hallituksen kokous ja keillä kaikilla hallituslaisilla on alkoholia työpisteellään. Illanvietosta edaattorit siirtyivät jatkamaan iltaa TYYlikkääseen Avaukseen.

Syyslukukausi on tosiaan vasta alussa, mutta edustajistotyöskentelyssä on luvassa paljon työntäyteisiä hetkiä. Tulossa on muun muassa ylioppilaskunnan kolmivuotissuunnitelman, talousarvion ja toimintasuunnitelman käsittely. Lisäksi Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous lähestyy! TYYllä on oma ehdokas SYL:n hallitukseen, kun edustajisto päätti elokuun kokouksessa asettaa TYYn nykyisen hallituksen puheenjohtajan Jussi Niemisen ehdolle SYL:n puheenjohtajaksi vuodelle 2015. SYL:n liittokokouksessa Ryhmä Lex vaikuttaa valtakunnallisessa lääke- ja oikeustieteiden opiskelijoiden liitossa eli kavereiden kesken LOL:ssa, joka oli viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa SYL:n liittokokouksessa.

Ryhmä Lexin kokoonpanossa on tapahtunut nyt uuden lukuvuoden alussa pieniä muutoksia. Neljän varsinaisen edaattorin joukko on pysynyt edelleen samana, mutta neljän varaedustajan joukkoon on liittynyt opiskelijavaihtojen ja valmistumisten myötä toisen vuosikurssin opiskelija Miina Rantala. Miina pääsikin debytoimaan heti edustajiston elokuun kokouksessa.

Ryhmä Lexin esittäytymistilaisuus

Varsinaiset edaattorit ja Mikko TYYn hallituksesta esittäytyivät fukseille Turku-salissa.

Aktiiviset fuksit on myös huomattu Ryhmä Lexin toiminnassa. Ryhmä Lex piti oman esittäytymistilaisuutensa Turku-salissa uusille fukseille, missä tarkoituksena oli välittää näin edarivaalittomana vuonna tietoa toiminnastamme uusille lexiläisille ja innostaa heitä tulevaisuuden ylioppilaskunta-aktiiveiksi. Allekirjoittanut esitteli lyhyesti Ryhmä Lexiä ja edustajiston toimintaa ja Jussi valaisi Ryhmä Lexin ja Lexin välistä suhdetta. Teemu kertoi edustajistovaaleista ja Mikko TYYn hallituslaisen tehtävistä. Lopuksi Ville kertoi omia kokemuksiaan, miksi juuri fuksina kannattaa lähteä aktiivisesti mukaan esimerkiksi vaikkapa siipien toimintaan.

Esittäytymistilaisuuden lisäksi Ryhmä Lex oli mukana Lexin Kastajaisissa pitämässä rastia. Ryhmä Lexin rastilla fuksit pääsivät pelaamaan edarialiasta ja syömään edustajiston kokoustarjoiluina vakiintunutta ruisleipää. Edarialiaksessa näimme muutamia huikeita suorituksia, kun 45 sekunnin aikana paras selittäjä onnistui selittämään yhdeksän edustajiston työskentelyyn liittyvää sanaa. Ja sanathan eivät olleet helpoimmasta päästä – miten nopeasti itse osaisit selittää sanat ”simultaanitulkkaus”, ”ponsi” tai ”ryhmäpuheenjohtaja”?

Värikästä syksyä ja intoa opiskeluun!

Sanna Mäkilä
ryhmäpuheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s