TYYn 92. vuosijuhla

Turun yliopiston ylioppilaskunnan 92. vuosijuhlaa vietettiin lauantaina 15. marraskuuta. Aluksi minun piti edustaa juhlissa vain TYY-aktiivina, mutta sattumien kautta pääsin edustamaan rakasta ainejärjestöämme vuosijuhliin, jotka olivat samalla myös ensimmäiset vuosijuhlani yliopistossa. Juhlat alkoivat cocktail-tilaisuudella, jossa musiikkiesityksen eri tahot esittivät sekä tervehdyksensä että ojensivat lahjansa TYYlle. Ensimmäisenä vuorossa oli tietenkin yliopiston rehtori Kalervo Väänänen. Esitin vuorollani Lexin tervehdyksen ja annoin ylioppilaskunnalle lahjat, jotka toivat hymyn huulille myös itse rehtorille. Ylioppilaskunta sai yhdistykseltämme muun muassa Lexin ikioman lautapelin ja saa nähdä, milloin näemme TYYn oman lautapelin markkinoilla. Tervehdysten jälkeen siirryimme Kårenille varsinaisiin juhliin.

Mikko ja Ville edustamassa TYYn vuosijuhlissa 15.11.2014.

Mikko ja Tuomas edustamassa TYYn vuosijuhlissa 15.11.2014.

Takit jätimme narikkaan ja siirryimme kohti juhlasalia. Matkalla saliin tapasin mukavan herrasmiehen, jonka kanssa juttelin hetken. Hänen äänensä kuulosti tutulta. Salissa sitten selvisi, että kyseinen herrasmies olikin vuosijuhlien juhlapuhuja, näyttelijä sekä Linnateatterin taiteellinen johtaja Petteri Summanen. Hän piti erittäin viihdyttävän ja hauskan puheen. Näyttelijä käytti omaa elämäänsä esimerkkinä kertoen siitä, miten ihmisen elämään ja sen kulkuun vaikuttavat sattumat, uteliaisuus, määritietoisuus ja tunteet. Puheessaan Summanen kertoi tulleensa juhlapuhujaksi, vaikka ei tuntenut ketään juhlasalissa – uteliaisuus oli osa syynä hänen saapumiseensa ja hän kehottikin jokaista olemaan sekä utelias että aktiivinen ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

Vuosijuhlissa laulettiin paljon ja syötiin ravitseva kolmen ruokalajin illallinen. Tauolla kävin uudestaan keskustelemassa Summasen kanssa. Kerroin hänelle, että tajusin vasta salissa kenen kanssa tuli keskusteltua ennen juhlan alkua. Kerroin myös, että olin heti huomannut hänen äänensä kuulostaneen tutulta. Summanen suhtautui tähän huumorilla ja totesi minun olevan sitä 90-luvun sukupolvea, joka oli nähnyt Toy Storyn ja muut elokuvat, joissa hän on ollut näyttelijänä tai ääninäyttelijänä.

”Vapaassa sanassa” ruokailun jälkeen saimme kuulla kiinnostavia puheenvuoroja. Myös Ryhmä Lexin Mikko Mononen kävi pitämässä puheen. Kun Mikko meni lavalle, oli rentous käsin kosketeltavissa. Hän oli täysin omassa elementissään, kun pääsi yleisön eteen mikrofonin kanssa ja juttua riittikin. Mikko ilmoitti puheessaan hakevansa TYYn hallituksen seuraavaksi puheenjohtajaksi, mikä saikin yleisöltä raikuvat suosionosoitukset. Puheenjohtajaehdokas visioi lyhyesti sitä, miltä TYYn pitäisi ensi vuonna näyttää ja nosti esille sen seikan, millaista potentiaalia TYYn jäsenistöstä löytyy. Puheiden jälkeen oli tanssiaisten ja musiikin aika. Parketilla tanssiessa ympärillä oli paljon poliitikkoja, ainejärjestöjen hallituksen jäseniä tai puheenjohtaja, julkkiksia ja pitkänlinjan TYY-vaikuttajia. Tuntui siis hieman huvittavalta törmäillä heidän kanssaan tanssilattialla.

Seuraavan kerran, kun TYYn vuosijuhlia vietetään vuoden päästä marraskuussa, myös sinä olet juhlien kunniavieras, sillä olet ylioppilaskunnan jäsen.

Vuosijuhlat olivat hieno tapahtuma, kuitenkin paikalla oli omien laskujeni mukaan vain neljä lexiläistä. Tietenkin samana iltana järjestetyt Lexin 10v. hallitussitsit hieman verottivat lexiläisiä kävijöitä. Kuitenkin TYYn vuosijuhlat on tarkoitettu jokaiselle yliopistossa opiskelevalle eikä ainoastaan TYYn tai ainejärjestöjen aktiivisimmille jäsenille. Lexin vuosijuhliin puolestaan taistellaan lipuista. Jokainen lexiläinen on myös TYYn jäsen, mutta osallistumisaktiivisuus vuosijuhliin osoittaa omalta osaltaan sitä, että ylioppilaskunta on monelle varsin etäinen. Vuosijuhlissa tutustuin moneen uuteen ihmiseen, joita en varmasti olisi ikinä Calonian sisällä tavannut. Edunvalvontatyöni lisäksi olen TYYn toiminnassa saanut kokea upeita elämyksiä ja saanut hyviä ystäviä. TYYn kautta on mahdollista kokea hienoja hetkiä ja tavata uusia ystäviä myös ilman velvollisuuksia. Ylioppilaskunnalla on tarjottavaa jokaiselle jäsenelle ja kannustankin kaikki olemaan sekä aktiivisia että uteliaita. Seuraavan kerran, kun TYYn vuosijuhlia vietetään vuoden päästä marraskuussa, myös sinä olet juhlien kunniavieras, sillä olet ylioppilaskunnan jäsen.

Tuomas Dahlström
Edustajiston varajäsen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s