Lexiläinen – hae TYYn siipiin vuodelle 2015!

Haluatko sinäkin nousta siiville? Haluatko päästä toteuttamaan loistavia ideoitasi ylioppilaskunnassa? Haluatko olla mukana tekemässä meidän opiskelijoiden näköistä TYYtä? Nyt se on mahdollista, sillä TYYn siipiin haetaan jäseniä vuodeksi 2015. Useat lexiläiset ovat tänä vuonna olleet mukana eri siipien toiminnassa. Nyt on sinun vuorosi!

Vuonna 2015 TYYssä on kolme siipeä:

  • kansainvälisyyssiipi
  • kehitysyhteistyösiipi ja
  • ympäristösiipi,

jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä sinulla on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. Jokaiseen siipeen valitaan 5-10 jäsentä ja jäsenistä puheenjohtaja. Hakulomake löytyy TYYn nettisivuilta. Haku päättyy maanantaina 15.12.2014 klo 12.00.

Tänä vuonna siipien toiminnassa mukana olleet lexiläiset Joanna, Ville ja Minttu kertovat, miksi sinun kannattaa lähteä mukaan:

Kansainvälisyyssiipi on loistava mahdollisuus tutustua muiden tiedekuntien opiskelijoihin sekä yliopiston vaihto-opiskelijoihin. KV-siivessä pääset vaikuttamaan vaihto-opiskelijoiden vaihtovuoteen sekä heidän kuvaansa suomalaisesta opiskelukulttuurista. Tämän vuoksi olikin erittäin tärkeää järjestää tapahtumia, kuten mölkkygames, jossa vaihtarit pääsivät tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin. KV-siipi tarjoaa myös mahdollisuuden parantaa omaa kielitaitoa vaihtareiden kanssa keskustellessa. Erilaisissa tapahtumissa oli myös ilo tutustua vaihtareiden omiin kulttuureihin. TYYn siivissä vaikutamme ylioppilaskuntatoimintaan taustatekijöinä. Suosittelen ehdottomasti hakemaan mukaan ensi vuoden siipitoimintaan!

Joanna Ahokanto, 2. vk, kansainvälisyyssiipi


Fuksina mukaan TYYn siipiin? Erilaisten yhdistysten, järjestöjen sun muiden kerhojen kenttä saattaa ensimmäisen vuoden opiskelijalle näyttäytyä monimutkaisena. Minne oikein uskallan lähteä mukaan? Mitä, jos en pääsekään läpi eurooppaoikeuden tentistä ja homma perkelöityy sellaiseksi, etten ehdi minnekään lukusalista? Missä pääsisin toteuttamaan ideoita, joita pääni tursuaa? Haluaisin olla mukana järjestämässä tapahtumia, mutten halua kantaa liikaa vastuuta, eikä minulla oikein ole ideoitakaan. Kuitenkin tuntuisi mukavalta touhuta muutakin kuin istua Calonian lukusalissa ja juoda kahvia…

Fuksi, ylioppilaskunnan siivet ovat oiva paikka juuri sinulle! Siipien toimintaan on helppo lähteä mukaan, eikä siivissä toimiminen vie mahdottomasti aikaa. Siivet tarjoavat sekä vaihtelua opiskelujen rinnalle, että mahdollisen ponnahduslaudan muihin ylioppilaskunnan mielenkiintoisiin tehtäviin. Erityisen hyvää siivissä juuri fuksien kannalta on se, ettei niiden toimintaan osallistuminen edellytä muuta kuin innostusta! Olipa suunnitelmissasi sitten järjestää muutama hauska tapahtuma uusien ihmisten kanssa tai aktivoitua pitkälinjaisena järjestöjyränä, ovat siivet oivallinen ensiaskel!

– Ville Laakso, 2. vk, kansainvälisyyssiipi ja kehitysyhteistyösiipi


Lexin huikean ja laaja-alaisen toiminnan lisäksi kampuksellamme tapahtuu paljon muutakin! TYYn siivet ovat erinomainen kanava päästä tutustumaan hieman erilaiseen toimintaan, uusiin ihmisiin ja samalla kehittämään meidän opiskelijoiden hyvinvointia ja etuja. Siipien toimintaan osallistuminen ei myöskään vie kaikkea vapaa-aikaasi, vaan on ennen kaikkea helppo ja mutkaton tapa osallistua ylioppilaskunnan toimintaan – vuosikurssista riippumatta. Toiminnalla ei myöskään ole tiukkaa protokollaa, joten uusia ideoita otetaan ilolla vastaan ja toteutetaan ennakkoluulottomasti.

– Minttu Vanhanen, 5. vk, kansainvälisyyssiipi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s