#EllaEdarissa – varajäsenen ajatuksia ensimmäisestä edarikokouksesta

Iltakoulu, edustajisto, ryhmäpalaveri, Yammer, rengaspalaveri… Joukko enemmän tai vähemmän uusia sanoja pyöri tietokoneen näytöllä Ryhmä Lexin ryhmäpuheenjohtaja Sannan kertoessa minulle oman ryhmämme ja edustajiston toiminnasta. Pienen äänisaaliini siivittämänä nousin edarilistalla varasijalle syksyllä ja tuota pikaa edessä häämöttikin jo ensimmäinen edustajiston kokous, johon osallistuisin ihka oikeasti. Myönnettäköön, että jännitin ensimmäistä kokoustani, sillä edustajistotoiminta tuntui olevan täynnä erilaisia sääntöjä ja käytäntöjä. Kuitenkin Ryhmä Lexin kaikki jäsenet varsinaisista varoihin tekivät edustajistotoimintaan mukaan lähtemisestä helppoa kesken kaudenkin.

Näin viiden opiskeluvuoteni aikana olen ehtinyt puuhailla yhtä ja toista oman ainejärjestömme Lex ry:n parissa, mutta osallistumiseni ei ole ennen tätä ulottunut varsinaisesti ylioppilaskuntamme toimintaan tai siellä vaikuttamiseen. Lähdinkin avoimella mielellä mukaan, sillä ajatuksena edustajistotoiminta vaikutti varsin mielenkiintoiselta, monipuoliselta ja ajatuksia herättävältä. Toki aiemman kuulemani ja ainejärjestötoimintani perusteella tiesin jo jonkin verran edustajistosta, Ryhmä Lexin toiminnasta sekä siellä mukana olevista ihmisistä. Tästä huolimatta tuntui kuitenkin kuin lähtisin mukaan johonkin aivan uuteen ja ihmeelliseen!

Varsin jännittyneenä siis suuntasinkin ensimmäistä edaria edeltävään ryhmäpalaveriin sekä iltakouluun, jossa ensi vilaukselta näin myös muiden edustajistoryhmien jäseniä. Ryhmä Lexin kanssa saman vaalirenkaan jakavien TuKY-listan sekä TYY Terveeksi -ryhmän edustajista monet kasvot näyttivätkin jo tutuilta, mutta muista ryhmistä tunnistin etäisesti vain muutamia. Yhdeksi edustajistotoiminnan hienoista puolista voinkin jo tämän perusteella sanoa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä kuulla heidän ajatuksiaan ja perusteluja mielipiteille, jotka voivat poiketa omista reilustikin.

taukojumppa1

Kokoustauolla edaattoreita liikutti TYY Terveeksi. #pyllyylös

Tammikuun ensimmäisen kokouksen esityslista näytti helposti lähestyttävältä, ja varsinainen kokouskin osoittautui lopulta ainakin näin ensikertalaiselle pehmeäksi laskuksi toimintaan, vaikka yllättävä tehtävä pöytäkirjantarkastajana ja äänteenlaskijana toikin pientä lisäjännitystä tämän debytoijan iltaan. Hallituksen kyselytunnin lisäksi kokouksessa käsiteltiin kannanottoa anonyymin tenttimisen mahdollistamiseksi, päivitettiin TYYn henkilöstöohjesääntöä sekä täydennettiin niin avustustoimikuntaa kuin taloustoimikuntaa. Kokousta siivittikin myös äänestys, jossa allekirjoittanut pääsi jopa tositoimiin ääntenlaskijana. Harmillisesti vain taukojumppa jäi välistä ääntenlaskun vuoksi!

Loppujen lopuksi jo yksikin kerta kokouksessa toi esiin uusia mielenkiintoisia asioita ja pohdittavaa puhumattakaan siitä, miten monipuolisesti asioita käsiteltiin kokouksessa. Varajäsenenä pääsin yhtälailla osallistumaan ryhmän toiminnan suunnitteluun, kokoukseen valmistautumiseen sekä itse kokoukseen, ja toivonkin voivani olla mukana ryhmän toiminnassa myös tulevan vuoden aikana. Näin vaalivuoden alussa suosittelenkin pistämään korvan taakse ajatuksen lähteä mukaan edustajistotoimintaan, jos mielessä pyörii pienikin kiinnostus. Jännityksestä huolimatta selvisin ainakin itse edaridebyytistani hengissä ja hyvissä voimin, juhuu!

Ella Luikku
varaedaattori

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on kokouksessaan 28.1.2015 päättänyt:

– hyväksyä muutokset henkilöstöohjesääntöön.
– valita avustustoimikuntaan seuraavat henkilöt:

Timo Kovala
Matti Vähä-Heikkilä
Laura Aaltonen
Mirva Matikka
Saana Kallio
Miikka Koski
Eveliina Suuniitty
Emmi Vilkanen

– valita taloustoimikuntaan Juuso Mykkäsen ja Iiro Salomäen.
– hyväksyä kannanoton ”Anonyymillä arvostetulla turvataan tasa-arvo”

Turussa 29.1.2015

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s