Vaalikoordinaattorihaku vielä auki! Miksi kannattaa hakea? Edarivaalien 2013 vaaliasiamies Teemu kertoo!

vaalitori

TYYn vaalitorilla 2013 kampanjoimassa vaaliasiamies Teemu ja ehdokas, nykyinen Ryhmä Lexin rpj Sanna.

Ryhmä Lexin edarivaalikampanjaa vuonna 2013 luotsasi vaaliasiamies Teemu Auressalmi, joka oli ennen vaaliasiamiehen pestiään toiminut jonkin aikaa Ryhmä Lexin varaedaattorina ja aiemmin mm. Lex ry:n puheenjohtajana 2012. Vaaliasiamiehen titteli muutettiin tänä vuonna vaalikoordinaattoriksi, mutta tehtävän sisältö pysyy käytännössä samana – ei anneta sen siis hämätä! Teemu vastasi muutamiin kysymyksiin koskien vaalikoordinaattorin innostavaa tehtävää.

Edarivaalit ovat vain joka toinen vuosi, joten nyt mahdollisuus lähteä tekemään mieleenpainuvaa kampanjaa Ryhmä Lexin vaalikoordinaattorina, tätä tehtävää ei montaa kertaa opiskeluaikana ole tarjolla – Lex hakee Ryhmä Lexille vaalikoordinaattoria! Hakuaikaa on sunnuntai-iltaan 15.2. klo 18 asti. Lue Teemun vastaukset, lähetä hakemukseksi ja tule mukaan tekemään kampuksen kivointa kampanjaa!

Milloin vaalikoordinaattorin tehtävät lähtivät käyntiin ja mitä tapahtui alkuvaiheessa?
Alkuvaiheessa perehdyin tehtävään edellisen vaaliasiamiehen sekä Ryhmä Lexin edaattoreiden avulla. Ryhmä Lexin kampanjan suunnittelu alkoi heti keväällä istuvan ryhmän jäsenten sekä muutaman siinä vaiheessa kiinnostuksensa ehdokkuuteen ilmoittaneen kanssa. Aluksi suunnittelimme kampanjan teemoja ja mietimme mahdollisia kampanjan toteuttamistapoja.

Millainen vaalikoordinaattorin ajankäyttö on? Ehtiikö vaalikampanjan suunnittelun ohella opiskella?
Keväällä vaalikoordinaattorilla on muutamia yksittäisiä tehtäviä ja kampanjan yleistä suunnittelua, joka ei ole sidottu mihinkään ajankohtaan. Syksyllä tahti tiivistyy ja alkusyksystä on hyvä herätellä myös fuksit mukaan edarivaalihurmokseen. Syys-lokakuussa tapahtuu paljon ja erityisesti kaksi viikkoa ennen vaaleja ja vaalipäivät ovat työntäyteisiä. Opiskella ehtii kuitenkin mainiosti!

Edarivaalikampanjan 2013 hittituote oli vaalikortsut. Millä kampanjoidaan tänä vuonna? Vaalikoordinaattorina sinä voit vaikuttaa tähän.

Edarivaalikampanjan 2013 hittituote oli vaalikortsut. Millä kampanjoidaan tänä vuonna? Vaalikoordinaattorina sinä voit vaikuttaa tähän.

Mitä vaalikoordinaattorilta vaaditaan?
Ehdottomasti sosiaalisuutta ja rohkeutta kohdata ihmisiä. Vaalikoordinaattorilla on valtava merkitys Ryhmä Lexin ehdokasasettelun kannalta, jotta Ryhmä Lexin listalta löytyisi sopiva ehdokas niin fuksille kuin vanhemmalle tieteenharjoittajalle. Innostavuus ja uudet ideat kampanjointiin ovat myös kaiken A ja O!

Onko edustajistotausta välttämätön?
Edari- tai TYY-taustaa ei missään nimessä vaadita. Joissakin tilanteissa esimerkiksi edustajistokokemuksesta voi olla hieman hyötyä tietotaidon kannalta, mutta tärkeintä on ehdottomasti innostava ja aktiivinen ote vaalikampanjan vetämiseen ja hyvät ideointitaidot. Ryhmä Lexin istuvat edaattorit toimivat hyvänä taustatukena ja tämän vuoden vaalityössä Ryhmä Lexin istuva ryhmäpuheenjohtaja toimii vaalikoordinaattorin työparina.

Paras muistosi vaalikampanjan 2013 ajalta?
Koko vaalikampanja oli huikea kokemus, mutta erityisesti viiimeisen vaalipäivän ilta ja tulosjännä on jäänyt mieleen – siihen kuitenkin koko vaalityö huipentui. Vaikka Ryhmä Lex jäi jälleen yhden äänen päähän viidennestä paikasta, olimme tehneet näkyvän kampanjan, useat ehdokkaat olivat pistäneet itsensä kunnolla likoon ja vaaliliittomme sai vaalivoiton, jolla saimme enemmistön edustajistopaikoista.

Varsinaisina äänestyspäivinä 2013 Ryhmä Lexin ehdokkaat järjestivät perinteisen edarihodaritarjoilun Calonian edustalla.

Varsinaisina äänestyspäivinä 2013 Ryhmä Lexin ehdokkaat järjestivät perinteisen edarihodaritarjoilun Calonian edustalla.

Miksi kannattaa hakea Ryhmä Lexin vaalikoordinaattoriksi?
Mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin mielipiteisiin. Myös omat organisointitaidot kehittyvät. Jos edarityöskentely kiinnostaa, on vaalikoordinaattorin tehtävä hyvä ponnahduslauta. Ryhmä Lexin vaalikoordinaattori on perinteisesti ilman suurempaa omaa kampanjaa kerännyt mukavasti ääniä.

Miten kannustat Ryhmä Lexin tulevaa vaalikoordinaattoria?
Eiköhän vihdoinkin kolmas kerta toden sano ja Ryhmä Lex saa viidennen paikan edustajistosta. Tsemppiä innostavan kampanjan tekemiseen!

Edarivaalit näkyvät niin sosiaalisessa mediassa kuin printtimediassa. Juttu Tylkkärissä vaalituloksen julkaisemisen jälkeen.

Edarivaalit näkyvät niin sosiaalisessa mediassa kuin printtimediassa. Juttu Tylkkärissä vaalituloksen julkaisemisen jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s