Viidennen paikan metsästys – haastattelussa vaalikoordinaattori Tomi Paavola!

Vaalikoordinaattori Tomi Paavola ja Herra Hokkuspokkus.

Vaalikoordinaattori Tomi Paavola ja Herra Hokkuspokkus.

Pari viikkoa sitten Lexin hallitus valitsi Ryhmä Lexin vaalikoordinaattoriksi Tomi Paavolan, joka lähtee luotsaamaan Ryhmä Lexin vaalikampanjaa kohti huikeita tuloksia TYYn ensi syksyn edustajistovaaleissa. Tomi on turkulaistunut Hyvinkään radanreunan kasvatti, jonka kolmas vuosi lexiläisenä ja oikkarina vierähti käyntiin viime syksynä. Tomi on koko opintojensa ajan osallistunut suurella sydämellä niin Lexin kuin LexKurssien toimintaan erinäisten tehtävien kautta, viimeisimmäksi Lexin hallituksen pääsihteerinä. Vapaa-ajalla Tomin voi löytää kahvikupin ääressä viettämässä hetkiä kaveriporukan kanssa, lukemassa kirjallisuutta laidasta laitaan tai seuraamassa populaarikulttuurin erilaisia ilmiöitä.  

Tomi kertoo hakeneensa vaalikoordinaattoriksi, koska hänellä on intoa ja paloa olla mukana rakentamassa Ryhmä Lexin mahtavinta vaalikampanjaa ensi syksyn edustajistovaaleja ajatellen.

– Ryhmä Lexin toiminta ja yleisesti edustajistotyöskentely alkoi kutkuttaa mieltäni jo hallitusvuoden loppuvaiheilla, ja vaalikoordinaattorin tehtävä oli ensi askel siihen suuntaan. Sosiaalisena eläimenä nautin myös suunnattomasti erilaisten ihmisten kohtaamisesta ja ajatusten vaihdosta. Haluaisinkin vaalikoordinaattorin tehtävässä kehittää näitä taitojani ehdokasasettelussa ja kampanjoinnissa mäen turuilla ja toreilla, summaa Tomi ajatuksiaan.

Vaalikoordinaattorimme myöntää lähtevänsä nälkäisin fiiliksin vetämään edustajistovaalikampanjaa.

– Nyt jos koskaan ovat parhaimmat lähtökohdat aivan uskomattomalle kampanjalle, joka voi tuottaa kauan tavoitellun viidennen paikan edustajistoon! Ryhmä Lexin vaalikampanjaa ajatellen tilanne ei voisi olla parempi. Edustajistossa vaikuttavat Ryhmä Lexin jäsenet ovat tehneet suuren panostuksen nostaakseen Ryhmä Lexin profiilia opiskelijoidemme keskuudessa ja ovat onnistuneet siinä loistavasti. Erityisen iloinen olen tilanteesta, että nykyisillä konkareilla ei tunnu kisakunto painavan voiton puolella olevan kauden lopussakaan, vaan tarmoa löytyy yhä puhaltaa yhteiseen tavoitteeseen eli vaalivoittoon ensi syksynä!

Vaalikoordinaattorin tehtävä on myös haastavaa ja vastuullista, joten Tomiltakin on kysyttävä, mikä Ryhmä Lexin vaalikampanjassa on se haasteellisin juttu.

– Jos historiaa peilataan, haasteellista on saada se yksi ääni viidennen edustajistopaikan ansaitsemiseksi. Toisaalta tämän haasteen edessä palikat ovat nyt parhaiten paikoillaan kuin aikaisemmin. Voisi sanoa, että Viidennen paikan metsästys on toden teolla alkanut!

Tomi kannustaa lexiläisiä osallistumaan Ryhmä Lexin vaaliteemojen ideointiin, sillä kampanjateemat halutaan muodostaa mahdollisimman jäsenistön näköiseksi. Ryhmä Lex, poliittisesti sitoutumattomana edustajistoryhmänä, ajaa edustajistossa oikeustieteen opiskelijoiden oikeuksia ja etuja.

– Olisikin toivottavaa, että opiskelijoiden keskuudesta keskusteltaisiin ja nostettaisiin mahdollisia vaaliteemoja esiin, jotka herättävät ajatuksia Calonian käytävillä. Kevään aikana järjestetään tilaisuuksia ilmaista ideoitaan teemoiksi, mutta mikään ei estä tarttumasta hihasta minua tai Ryhmä Lexin jäseniä, jotta pään sisäiset pohdinnat siirtyvät eteenpäin, vinkkaa Tomi.  

Alustavia ideoita edustajistovaalikampanjan toteuttamiseen on jo ollut esillä, mutta tässä kohtaa kevättä Tomi haluaa vielä pitää kampanjan yllä pientä mystisyyden verhoa, joka varmasti herättää enemmän mielenkiintoa kuin koko käden korttien näyttäminen. Vaalikoordinaattori pysyy myös salamyhkäisenä sen osalta, tekevätkö edellisten edustajistovaalien 2013 hittituote vaalikortsut paluun tulevissa vaaleissa. Salaiset aseet paljastuvat siis vasta myöhemmin. Tomi kuitenkin uskoo, että kampanjan kannalta tulevat uskomattomat Ryhmä Lexin ehdokkaat olemaan erityisen tärkeässä roolissa Viidennen paikan metsästyksessä.

Ryhmä Lexin ehdokasasettelu vuoden 2013 edarivaaleissa. Löytyykö sinun kuvasi ensi syksynä tästä? ;)

Ryhmä Lexin ehdokasasettelu vuoden 2013 edarivaaleissa. Löytyykö sinun kuvasi ensi syksynä tästä? 😉

Vaalikoordinaattorin yksi tärkeimmistä tehtävistä on saada koottua mahdollisimman monipuolinen ja kattava ehdokasasettelu, joka muodostuu erilaisista ihmisistä.

– Monille tämä saattaa kuulostaa klisélta, mutta se on aivan totta! Värikkäästä oikkariyhteisöstämme löytyy paljon erilaisia persoonia, ajatuksia ja mielipiteitä, jotka olisi mahtava saada mukaan vaalikampanjaan.

Ehdokkaaksi asettumista pohtivaa lexiläistä Tomi aikoo motivoida samalla tavalla kuin Mahatma Gandhi motivoi Intian kansaa ja maailmaa: ”Ole muutos, jonka maailmassa haluat nähdä”. Tomin tsemppiterveiset eivät kuitenkaan lopu Gandhin sanoihin:

– Me yhdessä luomme opiskelijayhteisömme juuri sen näköiseksi kuin haluamme. Jos sinulla, joka harkitset ehdolle lähtemistä, on visio tai tuntuma siitä, millaisena haluat nähdä ympäröivän opiskelijayhteisösi, lähde ehdottomasti mukaan luomaan sitä näköiseksesi! Jos hetkenkin mietit ehdolle asettumista, niin se hetki voi antaa hyvin paljon tulevaisuudessa.

Ryhmä Lexin vaalilistalla ehdokkaita on yleensä ollut noin 50. Vaikka Ryhmä Lexillä on yhteisiä vaaliteemoja, voi ehdokas nostaa esille myös henkilökohtaisia teemojaan. Tomi toivookin, että Ryhmä Lexin ehdokas on kampanjaa tehdessään täysin oma itsensä ja uskaltaa laittaa itsensä likoon yhteisen asian puolesta. Erityisesti Paavola toivoo, että kaikkien ehdolle lähtevien välille syntyisi jo kampanjoidessa vahva Ryhmä Lexin yhteishenki, jonka vaikutuksesta Ryhmä Lex rutistaa vaalivoittoon ja siivittää myös Ryhmä Lexin päämäärätietoista toimintaa tulevassa edustajistossa.

Lopuksi Tomilta on pakko kysyä se klassinen kysymys, jota jokainen äänioikeutettu varmasti miettii edustajistovaalien lähestyessä. Miksi lexiläisen kannattaa äänestää edustajistovaaleissa? Ja miksi juuri Ryhmä Lexiä?

– Ryhmä Lex on ainoa juuri oikeustieteen opiskelijoiden asiaa ajava ryhmä TYYn edustajistossa. Korkeakoulumaailmassa ja Turun yliopistossa vallitsee tällä hetkellä monia muutoksen tuulia. Tällaisina hetkinä on ehdottoman tärkeää, että meidän opiskelijoillamme on vahva edustus niissä elimissä, joissa pääsemme vaikuttamaan näihin muutoksiin haluamallamme tavalla. Äänesi Ryhmä Lexille on ääni itsellesi!

Tomi, mitä näistä tulee ensimmäiseksi mieleen?

  • Herra Hokkuspokkus
  • TYYn edustajistovaalit
  • 5
  • Ryhmä Lex
  • vaalikoordinaattori

– Ryhmä Lex saa TYYn vuoden 2015 edustajistovaaleissa viidennen edustajistopaikkansa Herra Hokkuspokkuksen suojelevan tassun kainalossa ja vaalikoordinaattorin nöyrän panoksen avulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s