Historiassa hilkulla, tulevaisuudessa tavoitteena – Edustajistovaalit 2015

Ryhmä Lexin haalarimerkki edustajistovaaleissa 2015. Lähde sinäkin mukaan viidennen paikan metsästykseen!

Ryhmä Lexin haalarimerkki edustajistovaaleissa 2015. Lähde sinäkin mukaan viidennen paikan metsästykseen!

Joka toinen vuosi Turun yliopiston ylioppilaskunnassa (TYY) järjestettävä jännitysnäytelmä, edustajistovaalit, lähestyy vinhaa vauhtia!  Äänestäjänä olet pääroolissa tässä opiskelijapolitiikan trillerissä, jossa jälleen edaattoriehdokkaat tavoittelevat paikkaa ylioppilaskunnan Rautaistuimelta.

Ryhmä Lexin historia opettaa jokaisen äänen todellakin olevan arvokas.  Edellisissä edustajistovaaleissa (vuonna 2013 ja 2011) yksi ääni on ratkaissut vaalien vaa’assa, että Ryhmä Lex on jäänyt paitsi viidennestä edustajistopaikasta. Tämä viides paikka muuttaisi merkittävästi asemaamme edustajistossa, joka muodostuu 41 jäsenestä. Ryhmä Lexin ääni painaisi entistä enemmän edustajiston mielipiteenvaihdossa ja äänestyksissä, joissa yhdenkin edaattorin kanta voi kääntää tuloksen suuntaan tai toiseen.

Sinun arvoisesi Ryhmä Lex

Ryhmämme tavoittelee oikeudenmukaista ylioppilaskuntaa, jonka harjoittama edunvalvonta koskettaa kaikkia Turun yliopiston opiskelijoita. Kuitenkin Ryhmä Lex on tarpeen vaatiessa aina valmis puolustamaan ensisijaisesti oikeustieteilijöiden etua ylioppilaskunnan päätöksenteossa, jos tällä heikennettäisiin opiskelijoidemme asemaa yliopistonmäellä. Tässä onnistuttiin esimerkiksi silloin, kun oikeustieteellisen tiedekunnan itsenäisyys oli vaakalaudalla.

Ryhmä Lexin mielestä TYYn tulisi valmistautua automaatiojäsenyyden lakkaamiseen ja selvittää vaihtoehtoiset keinot toiminnan ylläpitämiseen.  Ryhmämme tavoitteena on myös kehittää ylioppilaskunnan palveluita niin, että nämä tavoittaisivat tehokkaasti jäsenistön. Ryhmä Lex on puoluepoliittisesti sitoutumaton, joten muodostamme yhteisen kantamme edustajistossa täysin vapaalla harkinnalla ja parhaalla katsomallamme tavalla. Näillä keihäänkärjillä suuntamme tuleviin edarivaaleihin.

tyy_einukuta_edustajistovaalit

”Varför fyra, vi kan ha mera”

Ryhmä Lex on viimeisimmän edustajistokauden aikana vakiinnuttanut asemansa todellisena vaikuttajana niin edustajistossa kuin muussa TYYn toiminnassa.  Nykyiset ryhmän toimijat ovat tehneet hienoa työtä, ja tästä seuraajien onkin hyvä jatkaa menestystarinaa. Vaalikampanja on saanut tuulta purjeisiin, haluankin kiittää ja kumartaa kaikkia, jotka ovat panoksellaan mukana viidennen paikan metsästyksessä!

Sinä, äänenantaja, olet todellinen kulmakivi vaalimenestyksemme kannalta. Sinun antamasi ääni voi olla se, joka takaa Ryhmä Lexin viidennen edustajistopaikan. Sinun äänesi on arvokas, joten käytä sitä.

Tomi Paavola
Ryhmä Lexin vaalikoordinaattori

Vaalikoordinaattori Tomi on valmiina vaalihuumaan!

Vaalikoordinaattori on valmiina vaalihuumaan!

P.S. TYYn edustajistovaalit 2015: Ennakkoäänestys: ma 26.10. – to 29.10. ja varsinaiset vaalipäivät: ti 3.11. – ke 4.11. Kiinnostaako edarivaaliehdokkuus? Ratkaisun aikoja eletään, millaiselta Ryhmä Lexin ehdokasgalleria tulee näyttämään. Sinä voit tuoda oman näkemyksesi tähän asettumalla ehdolle Ryhmä Lexin värikkääseen joukkoon!

Ehdokkaaksi voit asettua täyttämällä ehdokasilmoituslomakkeen TYYn sivuilta. Kohtaan ”Liityn vaaliliittoon, jonka tunnus on” tulee sen vaaliliiton nimi, jonka ehdokkaaksi asetut eli Ryhmä Lex. Kohtaan ”ja jonka asiamieheksi valtuutan” tulee edellä ilmoitetun liiton vaalihenkilön nimi eli Tomi Paavola. Näiden jälkeen tulee koko loppuosa lomakkeesta täyttää asianmukaisesti.  Voit myös napata allekirjoittanutta hihasta esim. Calsulla tai lähettää sähköpostia saadaksesi lomakkeen. Täytetty lomake palautetaan minulle tai Lexin toimistolle su 4.10. klo 18 mennessä, jotta ehdin vielä tehdä tarvittavat toimenpiteet ennen lomakkeiden palauttamista TYYlle. Mikäli sinulla on kysyttävää ehdokasasettelusta, ota yhteyttä tomi.h.paavola(a)utu.fi !

Tämä blogiteksti on kolmas osa Ryhmä Lexin blogin alkusyksyn ”Edari ja edustajistovaalit tutuksi”-juttusarjaa, joka johdattaa lukijoita kohti edustajistovaaleja. Seuraavassa osassa tällä hetkellä edarissa vaikuttavat Ryhmä Lexin jäsenet kertovat, miksi kannattaa lähteä ehdolle ja miten paljon aikaa ehdokkuus vie. 

Sähköiset edustajistovaalit järjestetään 3.-4.11.2015 ja ennakkoäänestys 26.-29.10.2015..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s