Poliittinen linja(ttomuus)

kastajaisrastiRyhmä Lex on puoluepoliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä, jossa toimiminen ei edellytä minkään tietyn puolueen äänestämistä, kannattamista tai jäsenyyttä. Ryhmä Lexin toimintaa ei siis ohjaa mikään tietty puoluepoliittinen linja, vaan Ryhmä Lex on heterogeeninen ainejärjestötaustainen porukka, jonka toiminnan keskeisin lähtökohta on oikkareiden äänen kuuluminen ylioppilaskuntatasolla. Ryhmä Lexin niin sanottu ”agenda” muodostuu aina edustajistokauden toimijoiden näköiseksi – oikkareiden asiaa kuitenkaan koskaan unohtamatta. Kokosimme alle muutaman harhaluulon, joita Ryhmä Lexin toimintaan on yhdistetty ja kerromme, miten asiat oikeasti ovat.

”Oikeastihan te olette vain kokoomuslaisten käsikassara!”

Väärin. Valtaosalla Ryhmä Lexin toimijoista ei ole minkään sortin puoluepoliittisia sitoumuksia. Totta, mukana on myös kokoomuslaisia – mutta niin on monen muunkin puolueen jäseniä. Yhteistä koko konkkaronkalle on kuitenkin se, että kaikilla on takataskussa Lexin jäsenyys! Jos siis Ryhmä Lex on sitoutunut johonkin, niin se on oikeustieteen opiskelijan näkökulma, minkä pohjalta myös ryhmä toimii.

”No mutta sittenhän teillä ei ole minkäänlaista linjaa, eikä teitä äänestämällä tiedä mitä saa.”

Jos Ryhmä Lexiltä odottaisi kantaa vaikkapa ydinvoimaan tai maahanmuuttopolitiikkaan, väittämä varmasti pitääkin paikkansa. Ryhmä Lex on kuitenkin jo pitkään edustanut johdonmukaisesti sitä kantaa, että nämä asiat – vaikka sinänsä tärkeitä ovatkin – eivät ole merkityksellisimpiä juuri ylioppilaskunnan toiminnassa. Ylioppilaskunnan pitää keskittyä opiskelijoiden edunvalvontaan, ja siinä Ryhmä Lex ajaa tiukasti oikkareiden asiaa. Ylioppilaskuntatoiminnassa on tärkeämpää tuntea opiskelijoiden ja opiskelijajärjestöjen arki kuin edustaa selkeää linjaa opiskelijaan liittymättömissä asioissa.

”Kuka Ryhmä Lexissä sitten päättää, mitä mieltä Ryhmä Lex on?”

Instakampanja on yhä käynnissä! Kun 350 seuraajaa menee rikki, arvontageneraattori arpoo jälleen palkinnon. Muista seurata @ryhmalex!

Instakampanja on yhä käynnissä! Kun 350 seuraajaa menee rikki, arvontageneraattori arpoo jälleen palkinnon. Muista seurata @ryhmalex!

Ryhmä Lexin sisällä käydään avointa keskustelua, johon jokainen toimija varsinaisesta edaattorista varaedustajaan voi ja saa tuoda oman mielipiteensä. Jokaisen ryhmäläisen näkemys on tärkeä. Yhteinen kanta pyritään muodostamaan etenkin silloin, kun edustajiston kokouksen esityslistalla on tärkeitä tai oikeustieteilijöihin erityisesti liittyviä kysymyksiä. Tähän pyritään luonnollisesti myös silloin, kun Ryhmä Lex on esimerkiksi jonkun toimijansa aloitteesta tuomassa ryhmänä omaa esitystään edustajiston kokoukseen. Yleensä ryhmän kesken onnistutaankin kohtuullisen helposti löytämään yhteinen sävel. Mitään ryhmäkuria ei kuitenkaan varsinaisesti ole, vaan viime kädessä jokainen edaattori muodostaa oman mielipiteensä ja äänestää sen mukaisesti. Kuluneenkin edustajistokauden aikana Ryhmä Lexin äänet ovat muutamissa kysymyksissä hajaantuneet.

Sanna Mäkilä
ryhmäpuheenjohtaja

Teemu Auressalmi
edustajiston jäsen

Tämä blogiteksti on viides osa Ryhmä Lexin blogin alkusyksyn ”Edari ja edustajistovaalit tutuksi”-juttusarjaa, joka johdattaa lukijoita kohti edustajistovaaleja.

Sähköiset edustajistovaalit järjestetään 3.-4.11.2015 ja ennakkoäänestys 26.-29.10.2015. Ryhmä Lexin ehdokkaaksi voi asettua täyttämällä ehdokasilmoituslomakkeen TYYn sivuilta. Kohtaan ”Liityn vaaliliittoon, jonka tunnus on” tulee sen vaaliliiton nimi, jonka ehdokkaaksi asetut eli Ryhmä Lex. Kohtaan ”ja jonka asiamieheksi valtuutan” tulee edellä ilmoitetun liiton vaalihenkilön nimi eli Tomi Paavola. Näiden jälkeen tulee koko loppuosa lomakkeesta täyttää asianmukaisesti. Täytetty lomake palautetaan Tomi Paavolalle tai Lexin toimistolle su 4.10. klo 18 mennessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s