Viides paikka vihdoin Ryhmä Lexin haaviin!

Kauan odotettu tulos saavutettiin tämän syksyn edustajistovaaleissa, kun Ryhmä Lexille pärähti kaksissa edellisissä vaaleissa yhden äänen päähän jäänyt viides edaripaikka TYYn edustajistoon kaudelle 2016-2017. Kampanjan alusta asti asetettu viiden paikan metsästys tuotti siis unelmoidun päätöksen vaaleissa.

Oikeustieteellisen tiedekunnan äänestysprosentti oli korkein eli 59,22 %.

Herra Hokkuspokkus vaalitunnelmissa!

Herra Hokkuspokkus vaalitunnelmissa!

Viime keskiviikkona päättyneissä edustajistovaaleissa saavutettiin yleisesti historiallinen äänestystulos, kun yhteensä 5916 opiskelijaa käytti äänioikeuttaan ja äänestysprosentti kohosi 41,66.  Tämä on myös valtakunnallisesti hieno saavutus. Ryhmä Lex poimi vaaleissa ennätykselliset 693 ääntä, mikä oli 135 ääntä enemmän kuin vuoden 2013 vaaleissa. Äänimäärän kasvu heijastelee varmasti Ryhmä Lexin ja TYYn profiilin nousua opiskelijoidemme keskuudessa. Ryhmä Lexin edustajien aktiivinen toiminta kuluvalla TYYn edustajisto- ja hallituskaudella ovat luoneet arvokkaan pohjan, jonka päälle on ollut hyvä rakentaa äänestäjät tavoittava vaalikampanja.

Ryhmä Lexin uskomattomasta tuloksesta huolimatta vaalirenkaamme TyTETuKYLex valitettavasti menetti yksinkertaisen enemmistönsä edustajistossa. TuKY-lista saavutti vaaleissa kahdeksan ja TYY Terveeksi viisi edustajistopaikkaa. Tällöin vaalirenkaallamme on yhteensä 18 paikkaa 41 jäsenisessä edustajistossa. Muuten sitoutumattomat ryhmät Hybridiaani (5 paikkaa), Soihdunkantajat (3), Eduxi (3) ja Humanistilista’15 (1) säilyttivät paikkamääränsä samana.

Poliittisista ryhmistä Vihreä Vasemmisto ja Vihreä lista saivat molemmat kaksi edustajistopaikkaa enemmän kuin edellisissä vaaleissa eli ViVan paikkamäärä nousi viiteen ja Vihreän listan neljään edustajaan. Oikeat säilyttivät yhden paikkansa, kun taas Demariopiskelijat menettivät yhden paikan, jolloin heille jäi yksi edustajistopaikka. Sen sijaan Keskustaopiskelijat ja TYRMY samoin kuin vaaleissa uutena ryhmänä edustajistoon pyrkinyt Perussuomalaiset jäi ilman paikkoja.

Alarivissä vasemmalta: Sami-Petteri Seppä ja Noora Wilén

Ylärivissä vasemmalta: Tuomas Dahlström, Ville Laakso ja Tomi Paavola. Alarivissä vasemmalta: Sami-Petteri Seppä ja Noora Wilén

Ryhmä Lexin ehdokaskatraasta vaaleissa karauttivat läpi edustajiston jäseniksi Tuomas Dahlström (81 ääntä), Ville Laakso (80),  Noora Wilén (47), Tomi Paavola (38) ja Sami-Petteri Seppä (34).  Ensimmäisinä varajäseninä toimivat Jussi Sjöblom (31), Laura Leppä-Aro (24), Teemu Auressalmi (22), Mikko Mononen (22) ja Elina Lemponen (20).

Edustajistovaalien 2015 lopullinen tulosraportti: tyyn_edustajistovaalitulokset_2015

Vaalikoordinaattorina voisin kuvata kampanja-aikaa kasvattavana matkana. Kamppispolun varrella on ollut kaikenlaista, mutta loppujen lopuksi palaset ovat aina loksahtaneet paikalleen. Jälleen kerran olen henkilökohtaisesti saanut vahvistuksen, että antamalla tilaa ajatukselleen ja luottamalla ihmisiin, mikä tahansa määränpää on saavutettavissa. Suurin anti Ryhmä Lexin vaalivankkurin vetämisessä eteenpäin on ollut ympärillä tukevat ihmiset, joita ilman emme olisi saavuttaneet viidettä edustajistopaikkaa.

Aivan ensimmäiseksi haluaisin kiittää ryhmäpuheenjohtaja Sannaa. Vaalimenestys olisi jäänyt haaveeksi ilman hänen loputonta paloaan ja rakkauttaan Ryhmä Lexiä, oikeustieteen opiskelijoiden edunvalvontaa ja kampanjan onnistumista kohtaan. Toiseksi haluaisin esittää kiitoksen tuki- ja sparrausjoukoille. Tähän kuuluvat kaikki ihmiset, joilta olen saanut neuvoja ja tukea halutessani avata pääni sisäisiä liikkeitä. Kiittäisin Teemua, joka edeltäjänäni on ollut auliisti valmis opastamaan pyytäessäni apua. Samoin kumarran TuKY-listan ja TYY Terveeksi vaalihemmoja Ossia, Kristiania, Piaa ja Henniä. Teidän kanssa on ollut ilo brainstormata renkaan yhteistä kampanjaa ja keskustella vaaliboogiesta. Kruununa koko viidennen paikan metsästyksessä ovat tietenkin olleet ne 46 mahtavaa ihmistä, jotka asettuivat ehdolle sekä kaikki äänestäjät. Ilman teitä voimavarat ja merkitys koko kampanjassa olisivat olleet sieluton kulissi.  Yhdessä teimme siitä näköisemme ja voitokkaan. Erityiskiitoksen haluan esittää sydämestäni kämppiksilleni, ystävilleni ja porukoilleni, jotka ovat jaksaneet kuunnella minua eläessäni edarivaalikuplassa. Olen varmasti ollut välillä raskasta seuraa vaalimäyhäämiseni johdosta.

Tomppaloves You and TYY – TYTYY

Vaalikoordinaattori kiittää kaikkia äänestäjiä, ehdokkaita ja tukijoukkoja!

Vaalikoordinaattori kiittää kaikkia äänestäjiä, ehdokkaita ja tukijoukkoja!

Tomi Paavola
Vaalikoordinaattori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s