Tuomas Dahlström ja Laura-Maria Poikela ovat ehdolla TYY:n hallitukseen vuodelle 2017

Saamme iloksemme ilmoittaa, että Ryhmä Lexillä on kaksi ehdokasta hakemassa Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen ensi vuodeksi. Tuomas on ehdokkaana puheenjohtajaksi ja Laura-Maria hallituksen jäseneksi. Alla he kertovat, miksi he haluavat tähän edunvalvontatyön kärkeen.  

img_4735Tuomas Dahlström:

Olen Turusta kotoisin oleva 25-vuotias pitkän linjan opiskelijavaikuttaja ja intohimoisesti edunvalvontaan suhtautuva fysiikan ja oikeustieteen opiskelija. Aloitin opintoni Turun yliopistossa vuonna 2010 fysiikan opettajalinjalla ja 2012 oikeustieteessä. Innostun todella helposti uusista asioista ja suhtaudun positiivisesti kohtaamiini haasteisiin. Suoritan kaikki tehtäväni tunnollisesti ja huolellisesti enkä säästä itseäni, kun työskentelen yhteisten tavoitteiden eteen. Opiskelijavaikuttaminen vie suurimman osan ajastani, mutta silloin tällöin minut voi löytää metsästä suunnistamasta tai hyvä salapoliisiromaani kädestä.

Haen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi, sillä koulutuksen kehittäminen ja opiskelijan aseman parantaminen ovat minulle sydämen asioita. Tahdon, että kaikilla on lähtökohdista riippumatta mahdollisuus kouluttautua pitkälle ja elää ikimuistoinen opiskeluaika. Puheenjohtajana haluan tukea toimijoita päivittäisessä työssä ja luoda puitteet sille, että jokainen saa itsestään parhaan irti ajaessaan opiskelijan etua. Tahdon pitää yllä innostavaa ilmapiiriä, jossa syntyy ideoita toiminnan kehittämiseen.

Ylioppilaskunnan pitää ottaa rohkeammin kantaa opiskelijoita koskeviin asioihin. Meidän on edistettävä yliopistodemokratian avoimuutta, puolustettava laadukasta terveydenhuoltoa ja yliopistojen kansainvälisyyttä. Korkeakouluihin on jatkossakin päästävä toisen asteen opintomenestyksestä riippumatta ja kaikkien on oltava samalla lähtöviivalla sosioekonomisesta taustasta riippumatta. TYYn täytyy varmistaa kampanjoillaan, että ensi vuoden kunnallisvaaleissa ja edarivaaleissa ei nukuta. Ylioppilaskunnan toiminnan on oltava läpinäkyvää ja osallistumiskynnyksen täytyy olla matala. Omaa toimintaani olen avannut esimerkiksi blogini avulla.

Haluan olla esimerkillinen, oikeudenmukainen ja innostava puheenjohtaja. Minulle jokaisen mielipiteellä on merkitystä ja jokaisen esille nostamat seikat huomioidaan toiminnassa. Puheenjohtajana tuon oman kantani julki viimeisenä, ennen kuin summaan keskustelun pääkohdat. Edustustehtävissä olen rohkea puhuja ja aktiivinen keskustelija, joka nostaa opiskelijoille tärkeät asiat esille. Johtajana olen rauhallinen, sovitteleva ja kompromissihakuinen. Motivoin muita ja tuen kehittymistä antamalla rakentavaa palautetta sekä tunnistamalla jokaisen vahvuudet. Varmistan, että aikatauluista pidetään kiinni, työt jaetaan tasaisesti ja jokainen osallistuu yhteisiin projekteihin. Puheenjohtajana huolehdin siitä, että toimintasuunnitelma toteutetaan yhdessä koko toimiston väen voimin. Kannustavalla ja positiivisella ilmapiirillä haluan varmistaa sen, että jokaiselle päivän paras hetki on toimistolle saapuminen ja kaikki jaksavat samalla innolla koko vuoden.

Olen vastannut vuonna 2016 TYYn hallituksessa kansainvälistä asioista, viestinnästä ja tuutoroinnista. Kv-sektorilla olen oppinut hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia sekä saanut työskennellä kaikkia sektoreita koskevien aiheiden parissa, monesti vielä englanniksi. Vuonna 2015 toimin TYYn edarivaalikoordinaattorina, jolloin saavutimme vaaleissa korkeimman äänestysprosentin 35 vuoteen. Kahden TYY-vuoden aikana olen oppinut paljon organisoinnista, delegoinnista ja uuden ideoinnista. Olen kehittynyt huimasti puhujana ja vaikuttajana, mutta mikä tärkeintä, innostukseni on koko ajan vain kasvanut.

Laura-Maria Poikela:fullsizeoutput_5e25

Nimi o Laura ja mää olen aito turkulaine; Heidekenil syntyny, ajokortis lukee Turun poliisilaitos ja asun täl puol jokke.

Olen 28-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari. Kirjoitin ylioppilaaksi Turussa TSYK:n lukiosta 2007. Kirjoitusten jälkeen halusin saada ammatin, jossa voin vaikuttaa ja erityisesti saada aikaan jotain hyvää. Otin yhteishakuoppaan käteen ja silmiini osui sattumalta lyhyt tekstipätkä, jossa listattiin henkilökohtaisia ominaisuuksia kuten hyvä ongelmanratkaisukyky, kyky tehdä päätöksiä muuttuvissa olosuhteissa, kiinnostus johtamistyöhön, avoimuus, kärsivällisyys, halu tehdä töitä moniammatillisessa tiimissä jne. Kolahti. Sellainenhan minä olen. Piti palata pari sivua taaksepäin ja otsikkona oli ensihoitaja AMK. Valmistuin 2012 ja 2015 suoritin vuoden kestävän kriisi- ja suuronnettomuustilanteiden lääkintäjohtamisen koulutuksen Helsingissä Arcadassa.

Oikikseen hain, koska haluan lisää mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnassa. Halu saada aikaan jotain hyvää ei ole kadonnut mihinkään, lähinnä vain voimistunut. Uskon että yliopisto tarjoaa sellaisia eväitä ja näkökulmia, joista on valtavasti hyötyä tulevaisuudessa. Haluan olla mukana luomassa uutta ja kehittämässä nykyistä.

Uskon, että TYYn hallitus on ryhmä, jossa pääsee esittämään ideoita, keskustelemaan siitä mihin suuntaan opiskelijoiden elämää ja koulutusta halutaan viedä ja tutustumaan moniin uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Tiimissä olen kannustava, ystävällinen ja aloitteellinen. Teen ahkerasti ja tunnollisesti sen mitä olen luvannut tehdä ja jaksan pitää pilkkeen silmäkulmassa ja hymyillä pitkienkin päivien jälkeen.

TYYn hallituksessa minua kiinnostaa erityisesti sosiaalipoliittinen osa-alue, mutta myös yhteistyö kaupungin ja kuntien kanssa. Koulutuspolitiikkakin on sellainen, johon mielelläni osallistuisin.. Työskennellessäni kiinteistönvälitysyrityksessä huomasin opiskelijoiden asumiseen liittyvät ongelmat kuten kohtuuhintaisen asunnon saannin vaikeus ja epätietoisuus siitä, löytyykö koti ajoissa ennen opiskelujen alkamista. Opiskelijoiden terveydenhuolto ja erityisesti sen tarjoamat ennaltaehkäisevät toimet ovat minusta tärkeitä ja niitä tulee kehittää edelleen ja lisätä niiden saatavuutta. AMK opiskelijoiden pääseminen YTHS:n piiriin on minusta asia, jota voisi edistää, toki edellytyksellä, että resursseja saadaan lisää. Tällä hetkellä AMK opiskelijat ovat huomattavasti yliopisto-opiskelijoita huonommassa asemassa opiskelijaterveydenhuollon osalta ja tasa-arvoista asemaa voisi edistää yhteinen järjestelmä. Mikään vastuualue ei ole minulle epämieluisa, mutta uskon, että aikaisemmasta kokemuksestani olisi paljon hyötyä erityisesti sopon alueella.

Olen jonkin verran mukana politiikassa ja työkokemusta minulla on julkiselta (kunta, sairaanhoitopiiri) ja yksityiseltä (Aktia kiinteistönvälitys, myyntityö) sektorilta sekä lisäksi myös kolmannen sektorin työpaikoista (Svenska kulturfond, SPR, Meripelastusseura). Sekä lukiossa, että AMK:ssa olin tuutori ja tuutoreiden puheenjohtaja. AMK:ssa TUO ja TSTS tulivat hyvin tutuiksi ja opiskelijoiden etua ajoin koulutuksen kehittämistyöryhmässä opiskelijaedustajana. Olen Turun AMK:n alumnijärjestössä ja järjestän 1-2 koulutus-/keskustelutilaisuutta vuodessa sen puitteissa. Viimeksi koulutuksessa mukana oli myös yliopiston opiskelijoita. Tulevaisuudessa voisin hyvin nähdä itseni vaikuttamassa myös SYL:ssa jos tilaisuus tarjoutuisi.

Toivon, että tulevaisuudessa Turun yliopistosta julkaistaan edelleen laadukkaita tutkimuksia ja tutkielmia. Erityisen kiinnostunut olen kehittämään yliopistolla tiedekuntien välistä yhteistyötä. Työelämässä vaaditaan laajaa ymmärrystä ja monia sellaisia taitoja, jotka pääsevät mielestäni parhaiten kehittymään monialaisessa yhteistyössä.

Voisiko esimerkiksi rajatun opintokokonaisuuden koota tiedekuntien yhteistyönä? Voisiko tällaisen kokonaisuuden lopputuloksena olla yhteiskuntaa hyödyttävä tutkimus tai kehitysidea tentin sijaan? Mielelläni edistäisin yhteistyötä myös ammattikorkeakoulujen suuntaan. Olen ollut mukana Turun yliopiston ja Turun AMK:n yhteistyöprojektissa, jossa lääketiedettä ja sairaanhoitoa opiskelevien kesken suunniteltiin koulutuspäiviä ja suuria harjoituksia. Useita tapahtumia toteutui ja palaute oli erittäin hyvää ja kannusti jatkamaan yhteistyötä. Koulutuksesta leikataan valtakunnan tasolla vaikkei pitäisi. Ensisijaisesti tulisi taistella leikkauksia vastaan, mutta vastaehdotuksena voisi myös esittää resurssien osittaista yhdistelemistä tarkoin valikoiduilla aloilla hyödyntämällä sitä ammattitaitoa ja intohimoa, jota eri tahoilla on tarjota. Projektin muotoon kehitettyä kokonaisuutta voi myös saada rahoitettua kolmannen sektorin avulla. Tällöin myös työelämäyhteistyö voisi lisääntyä ja avata ovia opiskelijoille.

Oikein paljon onnea Tuomakselle ja Laura-Marialle näitä jännittäviä aikoja varten! TYY:n uusi hallitus valitaan edustajiston joulukuun kokouksessa 7.12.2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s